122 ŞANSLI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

122 ŞANSLI YENİ YUVASINA KAVUŞTU

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren 122 Şanslı, Temmuz ayında yeni yuvasına kavuştu.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Temmuz ayı içerisinde 122 Şanslıya yeni yuva buldu. “Şanslı’nın Şansı Olun” projesi kapsamında devam eden çalışma kapsamında barınaktan sahiplenilen hayvanın aşıları da ücretsiz olarak Çankaya Belediyesi tarafından yapılıyor.
Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Temmuz ayı faaliyet raporuna yansıyan diğer veriler ise şu şekilde; ay içerisinde 166 karma, 88 Bronchin ve 131 Kuduz olmak üzere toplam 385 aşı yapıldı.

1742 SOKAK HAYVANINA TEDAVİ
Yasalara uygun bir şekilde bölgesinden toplanan 254 sokak hayvanı, gerekli tedavi işlemleri uygulanıp, kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra alındığı bölgeye bırakıldı. Tüm bu çalışmaların yanı sıra uzman veteriner hekimlerin görev yaptığı Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, bin 742 hayvana da farklı tedavi işlemleri yapıldı.