Başkent te trafik felç oldu

Başkent, sağanak yağış ve Büyükşehir’in yol çalışmaları nedeniyle önceki akşam son dönemlerin en yoğun trafiğini yaşadı. Araç kuyrukları kilometrelerce uzarken, trafikte mahsur kalan sürücüler isyan etti.

Ankara, son dönemlerin en yoğun trafiğini önceki akşam yaşadı. Evlerine gitmek üzere iş yerlerinden çıkan Başkentliler, uzayan ve ilerlemeyen trafiğe isyan etti. Sağanak yağış ve devam eden yol çalışmalarının etkisiyle özellikle kent merkezinde durma noktasına gelen trafik, sosyal medyada da günün konusu oldu. Saatlerce trafikte kalan kentliler, sıkışıklığa ve altyapı sorunlarına dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

MAHSUR KALDILAR

Önceki akşam Keçiören ve Yenimahalle bölgelerinde etkili olan sağanak yağmurda yine bazı alt geçitleri su bastı. Geçitleri kullanmak isterken mahsur kalan araçları, belediye ekipleri kurtardı. Bir süreliğine araç trafiğine kapanan alt geçitler, ASKİ ve itfaiye ekiplerinin tahliye çalışmasının ardından tekrardan trafiğe açıldı.

SAĞANAK GAZİSİ KEÇİÖREN

Öte yandan sağanak yağışın ardından trafiğin felç olduğu Keçiören’de birçok binanın bodrum katını su bastı. Cadde ve sokakların zarar gördüğü Yayla Mahallesi’nde altyapı eksiklliğine dikkat çeken Yusuf Kına isimli bir semt sakini, “Her yağışta manzara aynı. Belediye, muhtar gitmediğimiz yer kalmadı ancak yağmur suyunu çekecek bir mazgal bile yok. Bodrum katta bulunan dairelerin çoğunu su bastı. Buradaki altyapı eksikliğinin bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu. Yağmur sularının inşaatlardan yola taşıdığı kum ve çakıl taşlarının yolları kullanılamaz hale getirdiğinden yakınan İbrahim Şimşek ise, “Sokak ve caddelerde yaşanan aksaklıklar ana arterlerdeki trafik sıkışıklığıyla birleşince, Keçiören’de ulaşım içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi.(Kaynak:Hürriyet Ankara)