Erdoğan:Köklerini kazıyana kadar devam edeceğiz

IŞİD’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen her türlü çalışmaya destek verileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşların ailelerini ziyaret eden Erdoğan, Birlik ve kardeşlik’ mitingine katıldı.

Erdoğan sözlerine şöyle başladı: “Gaziantep, terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör, 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp, Akdere Mahallemizdeki bir kına gecesinde adeta kan akıttı; canlar aldı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen mevtalarımız var. Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye’nin tüm Gaziantep’in başı sağ olsun. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır.”

‘ÖSO’ya her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptı”

Katılımcıların “İdam isteriz” sloganlarına bir kez daha Meclis’i işaret ederek yanıt veren Erdoğan, Meclis’ten gelecek kararı onaylayacağını yineledi.

‘Fırat Kalkanı’ operasyonuna değinen Erdoğan, Cerablus’un boşaltıldığını vurgulayarak, “Terör örgütlerini kullanarak, bu ülkeyi, bu milleti dize getirebileceklerini sananlar; yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmelidirler. Sürekli Karkamış’a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır. Artık yetti, dedik. Cerablus’un sahipleri şimdi Cerablus’a yerleşmeye başladı. Gaziantep’te de Cerabluslu kardeşlerimden Cerablus’a dönmek isteyenlere her türlü yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye Ordusu’na her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptı” dedi.

‘Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız’

Erdoğan sözlerini şöyle bitirdi: “DAİŞ’in Suriye ve Irak’tan temizlenmesi için yürütülen çalışmalara her türlü katkıyı vereceğiz. Cerablus’ta, Başika’da bunun için varız. Gerekirse diğer bölgelerde de aynı şekilde sorumluluk üstlenmekten kaçınmayacağız. PYD denilen bölücü örgütün Suriye kolu hususunda da aynı kararlılığa sahibiz. Bu terör örgütünün de kökünü kazıyana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki 15 Temmuz’da FETÖ’ye yol vermeyen bu milletin diğer terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığı da gücü de katlanarak, artmıştır.”