Hüseyin Çapkın’ da tutuklandı

Eski İstanbul emniyet müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alındı.Çapkın daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından FETÖ davasından tutuklandı.

Çeşme’de gözaltına alınan Çapkın’ın da aralarında bulunduğu dört kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Mülkiyedeki ‘FETÖ’ yapılanması’na ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir’de gözaltına alındı.

Hüseyin Çapkın’la beraber bir merkez valisi ve iki kaymakamın da gözaltına alınmasına karar verildi.
35 GAZETECİ VE ATİLLA TAŞ İÇİN GÖZALTI KARARI
FETÖ medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen sanatçı Atilla Taş, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yakalandı.TAŞ daha sonra tutuklandı.Öte yandan hakkında gözaltı kararı olan isimlerden gazeteci Yavuz Baydar’ın evinde arama yapıldı.

T24’ün haberine göre Baydar ve eşi evde olmadığı için kapıyı çilingirle açan polis, arama ve tutanak tuttuktan sonra evden ayrıldı.

Baydar, son olarak Özgür Düşünce gazetesinin köşe yazarıydı.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi.

35 kişi için Gülen Cemaati’nin medya yapılanmasına dair soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Operasyonda İstanbul’da hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe’yle birlikte eski Yeni Şafak Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, eski Yeni Şafak yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, eski Bugün muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap; Ankara’da eski Radikal ve Meydan Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin; Kocaeli’nde ise Ayhan Şimşek gözaltına alındı.