JAMALA 17 AĞUSTOS’TA İSTANBUL HARBİYE’DE

2016 EUROVISION BİRİNCİSİ JAMALA TURKCELL YILDIZLI GECELER KAPSAMINDA TÜRKİYE’DEKİ İLK SOLO KONSERİ İÇİN 17 AĞUSTOS’TA İSTANBUL HARBİYE AÇIKHAVA TİYATROSU’NDA!

2016 Eurovision Şarkı yarışmasında “1944” adlı şarkısıyla Ukrayna’ya birincilik getiren Jamala Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında 17 Ağustos’ta İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’deki ilk solo konserini verecek.

Ukraynalı şarkıcı ve besteci Jamala küçük yaşlarda Kırım tatar ve çocuk şarkıları söyleyerek müzikle tanıştı ve ilk profesyonel kaydını 9 yaşında yaptı. Kiev Ulusal Müzik akademisi Opera bölümü mezunu olan şarkıcı klasik müzik alanında kariyer yapmayı düşünürken, 2009 yılında “New Wave Uluslararası Genç Şarkıcılar” yarışmasında aldığı birinciliğin ardından müzik eleştirmenleri ve dinleyicilerden gördüğü ilgi ile yarışmadan sonraki aylarda Rusya ve Ukrayna’da Tv programlarına katıldı ve aralarında ELLE Dergisi “Stil Ödülü”, Ukrayna Ulusal Ödülü “Yılın Kişisi”, En iyi moda ödüllerinde “Yılın İlham Kaynağı” gibi birçok ödülün sahibi oldu.

Kendi yazdığı şarkıların da yer aldığı 2011 yılında yayınlanan ilk albümü “For Every Heart”’ın ardından Jamala, Ukrayna ruhu dediği kendi müzik tarzını keşfetti. İkinci albümü “All or Nothing”i 2013’te yayınlayan şarkıcı electronik soundları senfoni orkestrası eşliğinde kullandı. Bu müzik tarzıyla 2014 yılında “Thank You” ve 2015 yılında son albümü “Breath”’i dinleyicilerinin beğenisine sundu.

Jamala Ukrayna’yı Uluslararası birçok organizasyonda temsil etti. 2012 yılında 150 ülkede yayınlanan UEFA EURO 2012 Futbol Şampiyonasında “Goal” isimli şarkısını seslendirdi. Ukrayna, Rusya, Polonya, Litvanya ve Türkiye’de de birçok festival katılan sanatçı Ukrayna’da 4 kez konser turu gerçekleştirdi.

2016’da Kırım Tatarlarının sürgününü anlatan “1944” şarkısıyla Eurovision’da birinci olmasının ardından The Guardian, The Washington Post, Le Monde, The New York Times, and Billboard’da yer alan şarkıcı. BBC, Reuters, Associated Press, France Press, Canal+, Deutsche Welle, Euronews, ARD, ZDF, The Times, Bild, Die Welt, and Stern took ile röportajlar gerçekleştirdi.

Yarı final ve final performanlası ile 20 milyondan fazla izlenen Jamala aynı zamanda oyunculuk yeteneğini gözler önüne serdiği tarihsel drama türündeki “The Guide” filmindeki başrolün ardından, Belçikalı yönetmen Olias Barco’nun yönettiği Polina filminde yer aldı.

Şu ana kadar kariyerine 4 albüm sığdıran Jamala, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Türkiye’deki ilk solo konseri için 17 Ağustos’ta İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda !