Adli Yıl törenine katılmayacaklar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Ak Saray’da yapılacağı için adli yıl açılış törenine katılmamakta kararlı olduğunu açıkladı.

Adli yıl açılışının ilk önce bir otelin kongre salonunda düzenleneceği duyurulmuş, daha sonra törenin ‘Ak Saray’da yapılacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanlığı gölgesinde yapılacak bir adli yıl açılışının yargı bağımsızlığını etkileyeceği gerekçesiyle törene katılmayacaklarını açıklamıştı.

Bugün Feyzioğlu’yla bir araya gelecek Kılıçdaroğlu’nun toplantı öncesinde, törene katılmayacağını açıkladığı öğrenildi. Feyzioğlu da törene katılmama kararını değiştirmedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay’ın ev sahibi olduğu adli yıl törenine katılmayacağını duyuran iki ismi ‘şekilcilik’le suçlamıştı. Cumhurbaşkanlığıysa iki isme de törenin Ak Saray’da yapılması için gerekçeleri sıralayarak yeniden davet göndermişti.
Başbakan Binali Yıldırım ise ”Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu aynı yere daha önce gitmişlerdi şimdi ne oldu da gitmeyecekler anlayamadım” dedi.