Bayramda bazı Otoyol ve Köprüler ücretsiz….

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 10 Eylül Cumartesi günü gece yarısından 19 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.

İstanbul’da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan otoyol ve köprüler Kurban Bayramı’nda ücretsiz olacak. Ancak özel sektörün işlettiği köprü ve otoyollardaki geçişlerden ise para alınacak. İşte ücretli-ücretsiz otoyol ve köprüler…
10 Eylül Cumartesi günü gece yarısından 19 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’a kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.
Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessesse ve işletmecelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri 12 Eylül Pazartesi gününden başlayarak, 15 Eylül Perşembe günü saat 24.00’e kadar ücretsiz olacak.
Yeni açılan Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul Boğazı’nın üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçişler ise işletmecileri özel sektörden olduğu için ücretli olmaya devam edecek.
“TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirterek, “Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz” dedi.

Arslan, vatandaşların yola çıkmadan önce yol durumları hakkında bilgi alması gerektiğine işaret ederek, Ücretsiz Alo 159 hattından da yol durumlarına ilişkin bilgi alabilecekler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri’nden (İETT) yapılan açıklamada bayram süresince toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli olacağını duyuruldu.