”Çukurca’ da ölüm kalım savaşı veriliyor”

Başbakan Binali Yıldırım’ın Vilayetler Evi’ndeki valilerle yaptığı toplantıya katılan ve gazetecilerin sorularına cevap veren Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Çukurca’daki operasyonlarda önemli sonuçlar alındığını söyleyerek, “Bir ölüm kalım savaşı veriliyor” ifadesini kullandı.Orgeneral Güler, ”Çukurca’da çok önemli sonuçlar aldık. Bir ölüm kalım savaşı veriliyor. Teröristler Kale Tepe’den tamamen sökülüp atıldı” dedi.

”KALE TEPE’DEN SÖKÜLÜP ATILDILAR”

Orgeneral Güler, operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilen sözde Ertüş Kampı’na (Kale Tepe) ilişkin, “Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya epey yerleşmişlerdi, oradan tamamen sökülüp atıldılar” dedi.

Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı’daki 12 kritik noktanın belli bir takvim içinde teröristlerden tamamen temizleneceğini anlatan Orgeneral Güler, “Yani bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye’ye bu kadar saldırmışken, ‘Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı’ diyelim? Daha mı iyi?” şeklinde konuştu.

Geçen yıl aralık ayında PKK’lı teröristlerin yuvalandığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları’na bölücü örgüt mensuplarının tekrar yerleşme çabası içinde olduğu iddialarını da değerlendiren Orgeneral Güler, “Onlar için vardır tabii. Adamlar istemez mi tekrar oraları ele geçirmek?” ifadelerini kullandı.

”KORUCULARA UZMAN JANDARMA STATÜSÜ VERİLMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMA YOK”

Geçici köy korucularının uzman jandarma statüsüyle terörle mücadelede daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerin beklentilerden kaynaklandığına dikkati çeken Orgeneral Güler, böyle bir çalışmanın olmadığını, söz konusu talebin değerlendirildiğini vurguladı.

Şehit haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü de kaydeden Güler, “Bir tanesinin tırnağını 500 teröriste değişmeyiz” diye konuştu.