CEVİZLİDERE’NİN SOKAKLARINA RENK GELİYOR

CEVİZLİDERE’NİN SOKAKLARINA RENK GELİYOR

Mahalle mahalle, sokak sokak Çankaya’nın dört bir yanında ömürlük asfalt kaldırım yapan Çankaya Belediyesi şimdi de Cevizlidere’de…

Yaz dönemi Çankaya’yı adeta şantiye alanına çevirerek yaya ve araç trafiğinin kullanıldığı alanları tek tek yenileyen Çankaya Belediyesi, bu hafta çalışmalarını Cevizledere’de yoğunlaştırdı. Cevizlidere Mahallesinin kaldırımlarını yenileme çalışması başlatan belediye, aynı anda birçok sokağa birden girdi.

Ali İsmail Korkmaz Parkı’nın da bulunduğu mahallede park çevresi de dahil birçok sokakta yapılan çalışma ile Cevizlidere halkı da ömürlük asfalta sahip olacak. New York Tarzı olarak bilinen kaldırımların dayanıklılığı ve renkli görüntüsünden dolayı estetik duruşunun mahalleye ayrı bir hava katacağını dile getiren Cevizlidere sakinleri, “Bahçelievler, Esat, Emek buralara ne zaman gitsek kaldırımları kıskanıyorduk. Bizim kaldırımlarımızın da yenileniyor olması, en önemlisi ömürlük olması çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

HEDEF 207 BİN METREKARE
Çankaya Belediyesi, 269 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırım ile donattığı sokaklarda 2016 yılı itibariyle 207 bin metrekare daha kaldırım döşemeyi hedefliyor. İlçede yer alan 124 mahallenin büyük bir bölümünde renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasını hayata geçiren Çankaya Belediyesi, bu yıl 4 bölgede 157 bin metrekare kaldırım ile bölge parklarında 50 bin metrekare desenli kaldırım olmak üzere toplamda 207 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırımı Çankaya sokaklarına serecek.