Erdoğan’dan ABD’ ye uyarı:DOSTLUĞUMUZ BOZULUR

Amerikan yönetiminin Suriyeli Kürtleri silahlandırmayı sürdürüceğini açık etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç gün önce ABD’nin Suriye’deki Kobani’ye YPG için iki uçuk dolusu silah indirdiğini belirtti.

Washington’ın Suriyeli Kürtlere doğrudan ve ağır silahlar dahil silah desteği vereceğini yazmasından iki gün sonra ABD savunma bakanı ve genelkurmay başkanı YPG’yi müttefik olarak gördüklerini ve silah yardımını sürdüreceklerini yinelemişti.
‘Sadece kan kaybı olur’
Erdoğan, New York’tan önce katıldığı toplantıda , ABD yönetiminin PYD/YPG’yi desteklemesini anlamakta zorlandıklarını belirterek şöyle konuştu: “El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG’yi, Türkiye’nin bir terör örgütü dediği bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? Daha üç gün önce iki uçak dolusu silah, PYD ile YPG’ye indirildi. Nereye? Kobani’ye… Daha önce de yine Kobani boşaldığı zaman oradaki PYD ve YPG’li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEŞ’e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG’de kaldı. Sayın başkan ile bunları konuştuk ama dinletemedik. Şimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor. Buradan bir netice çıkmaz. Burada sadece kan kaybı olur.”

Azez ile Fırat arasındaki koridor…

Suriye’de Halep’in sıkıştırılarak buradaki nüfusun Gaziantep’e sürülmesi amacının güdüldüğünü vurgulayan Erdoğan, “Biz bu plana müsaade etmeyeceğiz.. Şu anda başlattığımız adımla, batıda Azez ile Fırat arasındaki o koridoru barış koridoru haline getireceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Bloomberg HT’ye de ABD’nin PYD ve YPG’ye silah desteği vermesinin kendileri için bir endişe kaynağı olduğunu belirterek, “Dünyanın gözleri önünde ciddi bir yanlış yapılıyor…Teröristler arasında ayrıma giderseniz Türkiye’ye kötülük yapmış olursunuz. Bunlar ülkemiz için tehdit oluşturuyor. Onlara silah vererek bizim geleceğimize yönelik tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz” dedi.
El Bab’a doğru ilerleme…

Suriye kaynaklı güvenlik tehditleri nedeniyle TSK’nın ılımlı muhaliflerle birlikte Fırat Kalkanı operasyonunu başlattığını belirten Erdoğan, güvenlik sorununu çözmekte kararlı olduklarını ve şu anda operasyon kapsamında El Bab’a doğru ilerlendiğini kaydetti.