Hakkari’de 20 PKK lı öldürüldü.Van’ da 3 korucu şehit

PKK lı teröristlere ağır darbenin vurulduğu belirtilen Hakkari’nin Irak sınırı mevkiinde hava destekli operasyonda PKK hedeflerinin vurulması sırasında çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti, altı asker de yaralandı.20 PKK lı terörist ise öldürüldü.
Van da çıkan çatışmalarda ise 3 korucu şehit oldu.

Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca ilçesine bağlı Kazan vadisinde PKK’ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Bölgeden alınan haberlere göre, Çukurca’nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda PKK’lılarla yer yer sıcak temas sağlandı. Açılan ilk ateşle bir asker hayatını kaybetti, altı asker yaralandı.

Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de PKK’lıların kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu.

Hakkari valiliği yetkilileri, hava destekli operasyonda 20’den fazla PKK’lının öldürüldüğünü duyurdu.
ÇALDIRAN’DA 3 KORUCU ŞEHİT

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Dün Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit olmuştu. Bunun üzerine devam eden operasyonda yaşanan sıcak temasta ise geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ ve İsa Taş şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.