Sınırımız IŞİD den temizlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Çobanbey’in güneyinde yer alan IŞİD hedeflerine hava harekatı düzenlediğini duyurdu. Harekatın Çobanbey’in güneyindeki Vukuf bölgesinde bulunan iki IŞİD hedefine saat 13:00-13:24 sıralarında düzenlendiğini kaydeden TSK, Çobanbey yakınındaki iki yerleşim yeri ve bir havaalanının da ÖSO tarafından ele geçirildiğini açıkladı.Böylelikle Sınırımız yıllar sonra ilk defa IŞİD tehlikesinden arındırılmış oldu.

Açıklamada, söz konusu bölgelere ilişkin şu bilgi verildi: “Fırat Kalkanı Harekatı’nın 11’inci gününde, şu ana kadar Arap İzzah, El Fursan, El Rai bölgesinde İdalat, Talyah Garbiyah ile Kubba Turkuman Havaalanı, koalisyon güçleri desteğinde harekat icra eden ÖSO birlikleri tarafından ele geçirilmiştir. Harekat devam etmektedir.”

15.03 TSK, 11’inci gününe giren ‘Fırat Kalkanı’ harekatına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, çok sayıda IŞİD’li militanın koalisyon güçlerince desteklenen ÖSO birliklerinin gelişiyle mevzilerini terk ederek araçlarıyla kaçtıklarının gözlemlendiğine dikkat çekildi. Harekat kapsamında sivil zayiat oluşmamasına azami dikkat edildiği ve son teknolojik yöntemlerin kullanıldığı vurgulandı.

13.37 TSK’nın başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ harekatının 11’inci gününde tank ve zırhlı personel taşıyıcıları Kilis’in Elbeyli ilçesinden, Suriye’nin Çobanbey kasabasına girdi. Karkamış’tan 20 tank, 5 zırhlı personel taşıyıcı, kamyon ve zırhlı araçların sınırın Suriye tarafına geçişi sırasında, sınır birlikleri Çobanbey’in iç kesimlerinde IŞİD kontrolündeki bölgeler fırtına obüsleriyle ağır bombardımana tutuldu. Sınırı aşarak Çobanbey’e giren tanklar ilerlemesini sürdürüyor.