Suriye ‘de Ateş kes için anlaşamadılar

ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes sağlanması konusunda anlaşamadıkları belirtildi.

Çin’de devam eden G-20 zirvesi sırasında bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Suriye’de ateşkes sağlanması konusunda bir görüşme gerçekleştirmişti.

Dün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve ABD’nin Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmaya çok yakın olduğunu söylemişti.
Görüşmelerde sonuç yok

Reuters’ın üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre ikilinin görüşmesinde bir sonuca ulaşılamadı.

İki ülke arasındaki görüş farklarının devam ettiğini kaydeden yetkili, anlaşmazlık noktasının ne olduğu hakkında ise yorum yapmadı.

Ancak iki ülkenin Suriyeli ‘muhalif’ savaşçıların bazı bölgelerde beraber hareket ettikleri El Kaide bağlantılı militanlardan ayrılmadıkları sürece anlaşmaya razı olmayacağı biliniyor.
Lavrov: Bu açıklamaların hiçbir sebebi yok

ABD’den gelen bu açıklamanın ardından Lavrov, sürecin devam ettiğini belirterek, “ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından hiçbir ilerleme kaydedilmediğine yönelik açıklamaların sebebi yok” diye konuştu.

İkilinin 18 Eylül’de New York’ta başlayacak olan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantılarında görüşme yapması bekleniyor.Kaynak:Reuters