ÇSM’DE SHAKESPEARE VE MÜZİKLE DOLU GECE

ÇSM’DE SHAKESPEARE VE MÜZİKLE DOLU GECE

Çankaya Belediyesi, ölümünün 400’üncü yılında William Shakespeare’i harika bir konserle andı. Ankaralı sanatseverler, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen konserde, döneminin enstrümanları eşliğinde Shakespeare eserlerinin müzikle yorumlanmasıyla sanat dolu bir gece yaşadı.

Çankaya Belediyesi, Başkent’te sanatın kalbi olmaya devam ediyor. Ölümünün 400’üncü yılında William Shakespeare, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenen konserle anıldı. 25 Ekim’de düzenlenen oda konseri ve tiyatro performansı Başkentli sanatseverlerden tam not aldı.

DÖNEMİN MÜZİĞİ, DÖNEMİN ENSTRÜMANLARI
Dönemin bestecilerinin eserlerini, dönemin müzik enstrümanlarıyla buluşturan “Shakespeare ve Müzik” konserinin yıldızları Avrupa’da sayılı “Lute” sanatçılarından biri olan Diego Leveric, “Viola da gamba”da Bülent Oral ve sesiyle Soprano Linet Şaul oldu. Konserde ayrıca tiyatro oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem, Shakespeare’in oyunlarından bölümleri canlandırdı. Ankaralı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde sanatçılar büyük alkış aldı.