“EKİM GEÇİDİ” GALERİ ÇANKAYA’DA

Cumhuriyete Saygı Duruşu:
“EKİM GEÇİDİ” GALERİ ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesinin önemli sanat merkezlerinden biri olan Galeri Çankaya, bu yıl 15’incisi düzenlenen “Ekim Geçidi” karma sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi, Başkent’te sanatın nabzını tutmaya devam ediyor. Galeri Çankaya, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne “saygı duruşu” niteliğindeki “Ekim Geçidi” karma sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 15’incisi düzenlenen ve çağdaş sanat ile tasarım alanlarının öncü sergisi konumuna yükselen serginin 25 Ekim’deki açılışı onlarca başkentli sanatseveri bir araya getirdi.

45 SANATÇI ESERLERİYLE KATILDI
1983’te Ressam Gülsün Erbil tarafından hayata geçirilen ve sanatçıların yıllar içindeki katılımıyla geleneğe dönüşen sergi, 2002 yılından bu yana sanatseverlerin izlenimine “Ekim Geçidi” karma sergisi olarak sunuluyor. Çağdaş görsel sanatları topluma tanıtan, sevdiren, bütünleştiren özel bir sergi olan Ekim Geçidi, yaratıcılık ve uygarlığın gelişmesi için de sanata katkı sunuyor. 45 sanatçının eserinden oluşan karma sergi 25 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlere açık olacak.