“DARBEYİ AKP YAPTI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,”Ben bu ülkede kim olursa olsun adaletle yargılanmasını istiyorum. Gazetecileri hapse atıyorlar”.dedi.
CHP Lideri TBMM gurubunda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi.
” Ellerine silah alıp birini mi yaraladılar? Gazetecinin bir tek silahı var, o da kalem. Bilim insanlarını da hapse atıyorsunuz. Necmiye Alpay, darbe döneminde hapse atılmıştı, bugün de hapse atıldı. Bugünün 12 Eylül döneminden bir farkı yoktur, aynı koşullar var.

“DARBEYİ AKP YAPTI”

Bu ülkede darbe oldu, darbeyi AKP’e yaptı. Gazetecileri aydınları öğretmenleri öğrencileri askerleri hapse attı. Sadece Hatay’da 929 öğretmen açığa alınıyor. Ya bu çocuklara kim ders verecek. Gücü garibana yetiyor. Benim size sözüm söz öğretmen kardeşlerim. CHP yönetiminde sizi öğrencilerle buluşturacağım.

Demokrasi askıya alınarak darbe ile mücadele edilmez.

“NELERİ İSTEDİLER, SİZ NELERİ VERDİNİZ”

Bir yapının terör örgütü olup olmadığına devletin güvenlik raporlarına değil, AKP ile ilişkileri bakılarak karar veriliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ne istediniz de almadınız’ dedi. Sayın Binali Yıldırım’a soruyorum; Neleri istediler, siz neleri verdiniz.
17 Aralık silahlı bir eylem değildi, niye 17 Aralık’ı milat alıyorlar? Kendi yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz bu yolsuzlukların üstünü kapatmayacağız, kul hakkına sahip çıkacağız.
”Kabile reisleri bile Hükümeti azarlıyor”En çok ağrıma gidende bir zamanlarda bize saygı duyan devletler şimdi bizi ciddiye almuyor kabile reisleri bile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine laf söyleyebiliyorlar….