”FETÖ VÜCUDA GİREN ZEHİR”

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ operasyonlarının siyasi ayağıyla ilgili tartışmalar için ‘fitne’ uyarısında bulunarak, “Neymiş, siyasi gücü olanlar korunuyormuş. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler FETÖ’nün kündesine geldiklerini asla unutmasınlar” dedi. Yıldırım, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

FETÖ VÜCUDA GİREN ZEHİR

“FETÖ, PKK, DEAŞ, bütün terör örgütleriyle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğü bu dönemde diğer siyasi partilerimizden de aynı tavrı bekliyoruz. FETÖ’nün vücuda giren bir zehir gibi her yere sızabilen fitne söylemlerine karşı da çok dikkatli olmanızı istiyorum. Hiç kimse FETÖ’nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, AK Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, alt düzeydeki FETÖ’cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş. Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ’nün kündesine geldiklerini asla unutmasınlar. Bu demek değildir ki eksikler, hatalar yoktur. Bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez. Fitne çıkararak, yapılan mücadeleyi değersizleştirmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyeceğiz. FETÖ konusunda AK Parti’ye ayar vermeye çalışanlar dönüp, kendi içlerinde de aynı temizliği yapmaları gerekir.

ZORLA ATMASINI DA BİLİRİZ

Fırat Kalkanı Harekâtı başarılı bir şekilde devam ediyor. 5 bin kilometrekarelik alanı, DEAŞ, PYD, YPG gibi unsurlardan temizleyinceye kadar devam edecek. Fırat’ın batısında bir süre önce Münbiç’te DEAŞ’tan temizlenmesine rağmen maalesef diğer bir terör örgütü PYD-YPG o boşluğu doldurmuş durumda. Nasıl DEAŞ’ı bölge halkından oluşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla püskürttüysek gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla atmasını da biliriz.”