Erdoğan :Cumhurbaşkanı partili olmalıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ‘a giderken düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin AK Parti’nin başkanlık önerisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, ”Çalışmanın ‘başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı’ olmasında benim için herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir” dedi.
BAŞKANLIK YA DA CUMHURBAŞKANLIĞI OLMASINDA BİR SIKINTI SÖZ KONUSU DEĞİL

Şu anda gerek AK Parti gerekse MHP’nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın öncelikle cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Çalışmanın ‘başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı’ olmasında benim için herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Parlamontada 367 yakalanır mı yoksa referandum kararı mı çıkar, bunu o zaman göreceğiz. Milletimin vereceği bir karardır. Metne tam olarak muttali olduğumuzda değerlendirmelerimizi yapacağız. Sadece partiden ilişiğinin kesilip kesilmemesi konusunda benim kanaatim bir cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesi ülkedeki siyasi etkinliğin zafiyet bulmasını getirir. Böyle bir adım atılıyorsa, cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği anda o zaman partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisiyle birlikte bu yolu yürümesi hem mensubu olduğu partisini hem de cumhurbaşkanının kendisini güçlü kılacaktır. Bir patinaj dönemi tamamiyle terk edilmiş olacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının FETÖ ile ilgili bölümünde ise şunları söyledi:
Ziyaretim sırasında geniş görüşmeler ve her iki ülke arasında yaptığımız ve yapılacak projeleri değerlendirme imkanımız olacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemiz ve milletimizle takdire şayan bir dayanışma sergileyen Pakistan Meclisi ile bir araya geleceğiz.

FETÖ İLE İLTİSAKLI KİŞİLERİN 20 KASIM’A KADAR PAKİSTAN’DAN GÖNDERİLMESİ KARARI

15 Temmuz darbe girişimi akabinde Pakistan’ın kadir şinaslığına bir kez daha tanık olduk. Pakistan Meclisi’nden bir heyet ülkemize gelerek dayanışma mesajı verdiler. FETÖ’nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma noktasında hemen harekete geçtiler ve atılması gereken adımlar neyse Milli Eğitim Bakanlığımız ve Maarif Vakfı’mızla iş birliği halinde sürdürüyorlar.

Örgütle iltisaklı kişilerin 20 Kasım’a kadar ülkeden def edilmesi konusu bizim tarafımızdan memnuniyetle karşılandı. Türkiye, Pakistan’ın terörle mücadelesine tam desteğini sürdürecek. Şer şebekelerinin ne bizim ne de Pakistanlı kardeşlerimizin geleceğini karartmasına izin vermeyeceğiz.