SOKULLU ÇANKAYA EVİ TÖRENLE AÇILDI

SOKULLU ÇANKAYA EVİ TÖRENLE AÇILDI

Çankaya Belediyesi, Dikmen bölgesine bir Çankaya Evi daha kazandırdı. Sokullu Mehmet Paşa Caddesinde açılan 4 katlı Sokullu Çankaya Evi, her yaştan vatandaşa hizmet vereceği gibi düğün, nişan merasimi ve cenaze yemeği gibi faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.

Taşdelen, “Çankaya Evlerini 21. yüzyılın halk evleri olarak görüyoruz. Burası bu mahallelilerin evi olacak” dedi.

Çankaya Belediyesi hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Dikmen Harbiye Mahallesi’nde yapımı tamamlanan “Sokullu Çankaya Evi” görkemli bir törenle halkın hizmetine sunuldu.
Çankayalılara yeni bir Çankaya Evi daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, Çankaya Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Çankaya Kent Konseyi Başkanı Tevfik Kızgınkaya, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte yaptı.

TAŞDELEN: “HALKIMIZA HİZMET EDİYOR, HALKIMIZIN ÖNÜNDE EĞİLİYORUZ”
Bölge halkının istekleri doğrultusunda Sokullu Çankaya Evi’nin yapımının tamamlandığını belirten Alper Taşdelen, “Çankaya Evlerini 21. yüzyılın halk evleri olarak görüyoruz. Burası bu mahallelilerin evi olacak” dedi. Çankaya Evlerinin aydınlanma ve dayanışmanın da merkezi olduğunu belirten Taşdelen, “Biz, halkımıza hizmet ediyor, halkımızın önünde eğiliyoruz. Liderimiz de Kemal Kılıçdaroğlu’dur” ifadelerinde bulundu.
“Yüreğinde insan sevgisi olmayan adamdan belediyeci olmaz, bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Biz doların yeşilini değil ağacın yeşilini seviyoruz” şeklinde konuşan Taşdelen, belediyeciliğin sosyal demokratların işi olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin çok güzel işler yaptığını belirten İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Çankaya Belediyesi’nin de bunun lokomotiflerinden biri olduğunu söyleyerek; “İktidara giden yol yerelden geçer, yapılan çalışmalar ve üretilen hizmetler karşılığını bulacaktır” dedi.

BİNGÖL: “BİZİM BELEDİYELERİMİZDE AYAK OYUNLARI OLMAZ”
Yerel yönetimlerin sorumluluğunun 24 saat sürdüğünü belirten Tekin Bingöl ise Çankaya Belediyesi’nin ve Cumhuriyet Halk Partili diğer belediyelerin bunu en iyi şekilde yerine getirdiğinin altını çizdi. “Çünkü bizim belediyelerimizde sosyal demokrat hizmet anlayışı vardır. Bizler, varsa yoksa halka hizmet diyoruz. Bizim belediyelerimizde ayak oyunları olmaz, bizim belediyelerimizde usulsüzlük olmaz, yolsuzluk olmaz” şeklinde sözlerine devam eden Bingöl, Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini söyledi. Bingöl; “Türkiye’nin ekonomisini, tarımını, hayvancılığını, sosyal yaşamını alt üst eden gerici anlayışa karşı yurtseverlik duygusuyla mücadele etmek zorundayız” dedi.
Çankaya Muhtarlar Derneği Başkanı Özgür Özdemir’in Alper Taşdelen’e çiçek takdim etmesinin ardından hep birlikte Sokullu Çankaya Evi’nin açılışı yapıldı.

HER YAŞTAN VATANDAŞA ÇOK YÖNLÜ HİZMETİN MERKEZİ
Harbiye Mahallesi’nde Sokullu Caddesi ile İlke Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan Sokullu Çankaya Evi, ilçenin en büyük Çankaya Evlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Dört katlı olan Sokullu Çankaya Evi, çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere bölge halkının tümüne hizmet verecek nitelikte. Hobi ve kişisel gelişim kursları, spor alanı ve çocuklar için oyun alanlarıyla örnek olan yeni merkez, yaşlılar için Baharevi, ilk ve ortaokul öğrencileri için etüt merkezi ile gençlerin ders çalışabilmelerine olanak veren kütüphane gibi alanları da içinde barındırıyor. Sokullu Çankaya Evi’nde, düğün, nişan ve cenaze yemeği gibi ihtiyaçların karşılanabileceği çok amaçlı salon da bulunuyor.