Okul önlerine hız kesici kasis

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, OKUL ÖNLERİNDE TRAFİK AKIŞININ YAVAŞLATILARAK, YAYA GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACIYLA BU YIL 170 NOKTADA DAHA HIZ KESİCİ KASİS YAPTI
-AYRICA TRAFİK YOĞUNLUĞU VE AKIŞINA GÖRE BELİRLENEN 20 OKULUN ÖNÜNE, YAYA BUTONLU SİNYALİZASYON SİSTEMİ KURULDU

hiz_kesici_3.jpgBüyükşehir Belediyesi, yaya güvenliğinin en üst seviyede tutulması amacıyla bu yıl okul önlerinde belirlenen 170 noktada hız kesici kasis yaptı, 20 okulun önüne de “yaya butonlu sinyalizasyon sistemi” kurdu.
Başkent’te daha rahat trafik akışı sağlanması, güvenli ve keyifli bir sürüş keyfi yaşanması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaya güvenliği için de tüm önlemleri almaya devam ediyor.
Gerek sinyalizasyon, gerekse kasis uygulaması yapılan tüm yaya geçidi noktalarında, gerekli görülen trafik işaret ve levhalarıyla ilgili önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, diğer çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor.

-KASİS VE YAYA BUTONLU SİNYALİZE…
Bu yıl trafik yoğunluğu ve akışına göre ihtiyaç duyulduğu belirlenen okullarda 170 noktaya, gece görüşüne uygun reflektör bantları bulunan hız kesici kasislerden yerleştirdiklerini belirten Ulaşım Daire Başkanı Mümtaz Durlanık, “İhtiyaç duyulan yerlerin tespiti halinde, yeni hız kesici kasis montaj çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Uygulamanın hastane önlerinde de sürdürüldüğünü belirten Durlanık, aynı şekilde uygunluğu tespit edilen 20 okulun önüne de “yaya butonlu sinyalize sistemi” kurulduğunu kaydetti.

-SÜRÜCÜLERE UYARI
Yollarda sürücülerin de hız limitlerine uygun seyretmeleri, trafik işaretleri ve sinyalizasyon sistemlerine uymaları halinde, bölgede yer alan hassas yol kullanıcılarının güvenliğinin de maksimum düzeyde sağlanacağını ifade eden Mümtaz Durlanık, yayalar kadar sürücülerin de bu konuda dikkatli olması gerektiğini hatırlatarak, “Sürücülerimizin, sadece hastane ve okul önlerinde değil, her zaman dikkatli bir sürüş yapmalarını istiyor, asıl uyarı ve sınırlamanın, kişinin kendisinde olduğunu hatırlatıyoruz” uyarısında bulundu.