”Türkiye’nin geleceğine AB’deki elitler değil Türk milleti karar verecektir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şayet AB süreci uzayacak müzakereler sudan bahanelerle kesintiye uğrayacaksa milletin hükmi şahsiyetini omuzlamak her vatandaşın görevidir. Türkiye gerekirse kendi yağında kavrulacak kendi ayakları üzerinde duracak kimseye avuç açmayacaktır. Türkiye’nin geleceğine AB’deki elitler değil bizzat Türk milleti Ankara’da karar verecektir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Şayet AB süreci uzayacak müzakereler sudan bahanelerle kesintiye uğrayacaksa milletin hükmi şahsiyetini omuzlamak her vatandaşın görevidir.Türkiye gerekirse kendi yağında kavrulacak kendi ayakları üzerinde duracak kimseye avuç açmayacaktır. Bu güç Türk milletinde vardır.Türkiye’nin geleceğine AB’deki elitler değil bizzat Türk milleti Ankara’da karar verecektir. Bunu AP Başkanına da hatırlatıyoruz.Türkiye’nin yarım asırlık Avrupa sürecinden tenkite uğramayıp aşağılanmadığı tek bir gün bile yoktur. Sürekli hakarete uğramamız milli gerçeklerle bağdaşmamaktadır.Biz milli kaderimizi ipotekli bir kazanca değişmeyiz.

KIBRIS MÜZAKERELERİ

Kıbrıs müzakerelerinin bamteli topraktır. Anlaşılan odur ki harita konusunda muhtemele bir anlaşma olursa AKP’nin Kıbrıs’tan sorumlu başbakan yardımcı Türkiye olarak nereye kadar taviz verileceğini bildiklerini söylemiştir. Sırf çözüm olsun diye tavizlerle Türk vatanını terk etmek yanlıştır skandaldır bunu tasvibimiz imkansızdır. KKTC cumhurbaşkanının Rum tarafına neleri vaat edip etmediği açıklığa kavuşturulmalıdır. KKTC’nin vereceği toprak var mıdır. Varsa nerelerdir? Karpaz ve Güzelyurt gözden çıkarılmış mıdır? Buradaki Türk varlığı ne olacaktır?

ABD SEÇİMLERİ

Yeni ABD başkanı tüm bahisçileri yeni yetme kaşifleri siyasi yorumcuları ters köşeye yatırmıştır. Trump başkan seçilmiştir. Buna yaklaşım sağduyulu ve demokratik olgunlukla olmalıdır. Bu ülkedeki başkanlık seçimlerinde gereğinden fazla anlam yükleyen çevrelerin mevcudiyeti kaygı vericidir. Trump’suz bir ABD hayali kuranlar sandığa sıkışmıştır. Bizim için başkanın kim olduğu önemsizdir. Önemli olan bu ülkeye başkanlık edecek şahsın nasıl başkanlık edeceğidir. Trump’un Türkiye ABD ilişkilerine katacağı anlam bölgesel dinamiklere etki edecektir. Biz Trump’un İslamafobi demeçlerini esefle karşılıyoruz.

TRUMP’TAN 3 İSTEK

Obama’nın geride kalan 8 yılı beklentileri karşılamadığı gibi özellik İslam alemine savaş olarak yansımıştır. Bizim yeni başkandan arzumuz FETÖ ile mücadelede Türkiye’ye destek vermesi, Pensilvanya’daki haini derhal Türkiye’ye iade etmesidir. İkinci olarak Ortadaoğu’daki terör örgütleriyle ilişkiden vazgeçmesidir. Üçüncü olarak ise Türkiye ABD ilişkilerine samimi ve gizli gündemsiz katkı sağlamasıdır.