”AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın”

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada ”AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın.”dedi.

Başbakan Yıldırım,Türkiye hakkında bugünlerde AB çevrelerinde bir takım olumsuz beyanlar birbiri ardında devam ediyor. Bunlar bilgiye dayanmayan, objektiflikten uzak yaklaşımlardır.diye konuştu.

Yıldırım,PKK’ya, FETÖ’ye kucak açanlar, terörist başının posterlerini duvarlarında asanlar Türkiye’ye ayar vermeye çalışamazlar,şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ ın AKP grubunda yaptığı konuşmanın özeti şöyle :”AB önce şu teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Önce terör grupları ve onların siyasi uzantılarına destek olmaktan vazgeçsin. Tercihini yapsın Türkiye ile mi yürüyecek yoksa Türkiye’nin düşmanlarıyla mı?

Bu ülke ne Avrupa ne de başka bir yerden talimat almaz. Talimat alacağımız tek kaynağımız aziz milletimizdir. 15 Temmuz’da milletimiz hiçbir gücün devlet üzerinde vesayet kuramayacağını bütün dünyaya göstermiştir.

Şimdi AB tutturmuş “terör yasasını değiştirin” diyor. Terörle bu mücadele sürerken nedir bu? Terör örgütlerinin telkiniyle bunu bize söylüyorlar. AB’nin son açıkladığı rapor bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir.

Son ilerleme rapor maksadını aşan ifadelerle doludur. Türkiye olarak bunu asla kabul etmiyoruz. PKK propagandasına ses etmeyenler Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye çalışmaya devam ediyorlar. Bazı milletvekillerinin yargı kararıyla ifade vermeye getirilip bir kısmı hakkında tutuklama kararı verilmesi tamamen hukukun ve yargının işidir.

Haklarında teröre destek vermek terör propagandası yapmak gibi ağır iddialar vardır. Bunlar yargının önünde ya aklanacaklar ya da yaptıklarının hesabını vereceklerdir. Başka bir üçüncü yol yok. Türkiye’de hukukun nasıl işleyeceğine Ab büyükelçileri kara veremez. Milletimiz Ab büyükelçilerinin HDP grubunda verdikleri o trajikomik fotoğrafı asla unutmaz.”