65 yaş uygulamasından GÖKÇEK ‘te rahatsız

65 yaş üstünün ücretsiz biniş hakkını suistimal ettikleri öne sürülerek başlatılan ‘kaldırılsın veya bu hak öğrencilere de tanınsın’ kampanyalarıyla ilgili konuşan Başkan Melih Gökçek, eski saatli uygulamaya işaret ederek “Çıkan kanun yanlış. Günün 24 saatinde herkesin bu işlerden yararlanması doğru bir şey değil” dedi.

Toplu taşımada 65 yaş ve üstünün ücretsiz taşıma hakkını suistimal ettiği öne sürülerek internet üzerinden başlatılan imza kampanyasını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Uygulama kanunla değişince bir şey yapamıyoruz, 65 yaş üstünü kaldırmamız mümkün değil” dedi. Büyükşehir, ASKİ ve EGO’nun 2017 mali yılı bütçelerine verdikleri katkı nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine Mogan’da teşekkür yemeği veren Başkan Gökçek gündeme ilişkin konularla ilgili şunları söyledi:

24 SAAT DOĞRU DEĞİL

“Toplu taşımada 65 yaş üstünün ücretsiz taşınmasını kaldırmamız mümkün değil. Güzel bir uygulamayı yıllardır yapıyorduk. Sabah 10 ile öğleden sonra 4, akşam üzeri 7 ile akşam 12 arası bedava biniyorlardı. Diğer pik saatlerde ise işinden çıkan veya işe gidenler rahat şekilde binip gidebiliyorlardı. Bu uygulama kanunla değişince bir şey yapamıyoruz, değiştirme şansımız yok. Benim uygulamamdan kimsenin şikayeti yoktu. Çıkan kanun yanlış bir kanun. Günün 24 saatinde herkesin bu işlerden yararlanması doğru bir şey değil. Pik saatlerde vatandaşın otobüs ihtiyacı varken yaşlılar erken evden çıkıp otobüsleri doldurunca, hak da olduğu için hiçbir şey diyemiyorsunuz.