Kahramankazan”Yılın sporcu ilçesi”seçildi

50 sporculu Bocce takımının hepsi,hem milli
takıma, hem de üniversitelere sınavsız girdi……

5.000 sporcu ve kadın voleybol takımıyla,
Kahramankazan”Yılın sporcu ilçesi”seçildi……..

Haber:Halim UTLU
12 değişik branşta 1.500 lisanslı sporcu ve 5.000 civarında aktif sporcusu, spor kulübünün BAL Ligi’nde ilçeyi temsil eden futbol takımı ile İkinci Lig’de bulunan kadın voleybol takımı olan Ankara’nın Kahramankazan Belediyesi, “yılın sporcu ilçesi ödülü”ne layık görüldü.
Spor ve yerel yönetimler alanlarında yaptığı yatırımlarla, Türkiye çapında fark yaratan Kahramankazan Belediyesi,Türkiye’ye örnek olan anlamlı bir ödüle layık görüldü.
Erkeğinden kadınına tüm bireyleriyle sporcu bir ilçe
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Kahramankazan gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına tüm bireyleriyle sporcu bir ilçe. Tüm alanlarda olduğu gibi, spor alanında da büyük yatırımlara imza attık ve atmaya devam edeceğiz” dedi.unnamed-10
Kahramankazan Belediyesi, Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından, eğlence, rekreasyon ve spor alanlarına yönelik farkındalık yaratmak için düzenlenen “AtraxShining Star Awards Eğlence-Rekreasyon Ödülleri” kapsamında “Yılın sporcu ilçesi” ödülüne layık görüldü.
4 kategoride 137 aday yarıştı
Dört kategoride 137 adayın yarıştığı etkinlikte, Kahramankazan Belediyesi rakiplerini geride bırakarak, yılın sporcu ilçesi ödülünü almaya hak kazandı. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İstanbul Florya’daki Crowne Plaza Otelinde düzenlenen gala gecesinde yılın sporcu ilçesi ödülünü aldı.
Düzenlenen gecede, Kahramankazan olarak bu ödüle layık görülmelerinden gurur duyduklarını belirten Başkan Ertürk, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri paylaştı;
Dünya standartlarında spor salonu,2 adet çim sahamız var
“Kahramankazan gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına tüm bireyleriyle sporcu bir ilçe.Tüm alanlarda olduğu
gibi, spor alanında da büyük yatırımlara imza attık ve atmaya devam edeceğiz. 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettik. Dünya standartlarında bir spor salonumuz,2 adet çim sahamız var.Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası standartlarda yine bir bocce salonumuz mevcut. İlçemize gelen sporcuların ve kendi sporcularımızın konaklayacağı 5 yıldızlı otel standartlarında bir kamp merkezimiz var.Tüm bunların yanı
sıra,halkımızın faydalanması için parklarımızda spor aletleri bulunuyor. unnamed-8
Bocce takımının hepsi,hem milli takıma,hem de üniversitelere sınavsız girdi
Belediyemizin birçok branşta faaliyet gösteren spor kulübü var. İlçemizde 12 değişik branşta, 1.500 lisanslı sporcu ve 5.000 civarında da aktif sporcumuz mevcut. Spor kulübümüzün, BAL Ligi’nde bir futbol takımı ile İkinci Lig’de bulunan kadın voleybol takımı var.
Bu 2 branşın yanı sıra dart, bowling, halter, kick-box, güreş, bocce, basketbol, karate, taekwondo, cirit ve badminton dallarında da takımlarımız ilçemizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda temsil ediyor. Bocce takımımız ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attı. 50’ye yakın sporcusu var. Bunların tamamı milli takıma girmek suretiyle, üniversitelere sınavsız giriş yaptı. Ayrıca yine bocce alanda uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapıyoruz.”