Türkiye Şehitlerine ağlıyor

Dolmabahçe’de Vodafone Arena Stadyumu’nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra düzenlenen 2 terör saldırısında şehit sayısı 38’e yükseldi. Şehitlerden 30’u polis, 7’si sivil. Bir kişinin kimliği belirlenemedi. 155 yaralı var, 14’ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK’yı işaret ediyor. Şehitlerin isimleri de belli oluyor. Maçka Parkı’nda kendini patlatan teröristin görüntüsü ise ortaya çıktı.

Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki ‘Beleştepe’ olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı. İlk patlama sonrası Maçka Parkı’nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi.

Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda 27’si polis 29 vatandaş şehit oldu, 3’ü ağır 166 kişi yaralandı. İlk patlamanın ardından polisin Maçka Parkı’nda mont ve sırt çantalı bir kişiyi fark ettiği, polisin dur ihtarında bulunduğu anda teröristin üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Maçka’daki ikinci canlı bomba saldırısında ilk 4 polis ve 1 sivilin şehit olduğu belirtildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hain saldırıda okların terör örgütü PKK’yı gösterdiğini söyledi. Teröristler saldırıda yüzlerce kilo bomba kullanmış.

SOYLU: ŞEHİT SAYISI 38’E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olanların sayısının 38’e ulaştığını, 155 vatandaşın ise hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Soylu, saldırı ile ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Soylu, “Bunların 30’u polis memuru ve emniyet görevlisi. 7 sivil vatandaşımız. Birisinin kimliği tespit edilemedi. Hastanelerde 14’ü yoğun bakımda, 5’i ameliyatta toplam 155 vatandaşımız var.

38 kişinin şehit olduğu Beşiktaş’taki saldırı noktasına çok sayıda vatandaş geldi. Vatandaşlar, saldırının gerçekleştirildiği yere karanfil bırakarak, dua etti. Bazı vatandaşların göz yaşına hakim olamadıkları gözlendi.

Hain terör saldırısını protesto etmek için İstanbul’un her köşesinden gelen vatandaşlar patlamanın olduğu noktaya çiçek bıraktılar dualar okudular.

Saldırı nedeniyle Beşiktaş’ta kapatılan yolların çalışmaların ardından ulaşıma açılması üzerine bir grup vatandaş bölgeye geldi.

Burada Türk bayrağı açan vatandaşlar, şehitler için dua okudu. Ayrıca olay yerine karanfil bırakan vatandaşlar, “Şehitler Ölmez”, “İdam Geri Gelsin” şeklinde slogan attı.

Şehitleri anmak ve saldırıyı protesto etmek üzere bölgeye gelen CHP’liler de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan attı.

Saldırı noktasında büyük kalabalıkVatandaşlar patlamanın yaşandığı yere karanfil bırakıp mumlar yaktı…

Bu arada bir grup vatandaş ile yabancı basın mensupları arasında tartışma yaşandı. Gruptan bir kadın, yabancı bir televizyon muhabirine yönelik, “Ben Kürdüm, Türküm, Suriyeliyim… Suriye’deki savaşı durdurun” dedi. Polisin bölgede bazı noktalardaki bekleyişi sürüyor.

Saldırı noktasında büyük kalabalık

Akşam saatlerinde Beşiktaş’a gelen vatandaşlar terörü protesto etti.