Son yolculuklarına uğurladık

İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen terör saldırısında aramızdan ayrılan şehitlerimizi yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurladık.

İstanbul Beşiktaş’ta terör saldırısında şehit olanlar son yolculuklarına uğurlanıyor.
ADANA

Saldırıda şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz’un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adana’ya getirildi.

Şehitler için Merkez Sabancı Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Şehitlerin yakınları, törende göz yaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu.

Mehmet Atıcı’nın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi’ndeki törenin ardından konvoyla İmamoğlu ilçesindeki babaevine götürüldü.
Cenazenin babaevine getirilişi sırasında şehidin yakınları ve komşuları gözyaşı döktü.
Baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze Saygeçit Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bekar olan şehit Mehmet Atıcı, 7 Temmuz 2016’dan bu yana İstanbul’da görev yapıyordu.

SİNOP

Çevik kuvvette görevli polis memuru 21 yaşındaki Hakan Tanrıkulu için Sinop’un Durağan ilçesinde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin cenazesi, babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi’ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu.

Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, “Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum” diye gözyaşı döktü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi.
KAYSERİ

Saldırıda şehit düşen polis memurları Osman Börklüoğlu ve Yasin İke için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

31 yaşındaki polis memuru İke ile 25 yaşındaki polis memuru Börklüoğlu’nun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Bazı şehit yakınları, cenazelerin getirilişi sırasında fenalık geçirdi.

Şehit Osman Börklüoğlu’nun 2,5 ay önce evlendiği eşi Özge Börklüoğlu gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, “Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım” diye ağıt yaktı.

Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi. Tören, şehitler için toplu dua edilmesiyle sona erdi.

Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından helallik alınmak üzere babaevlerine götürüldü.

Şehit İke ve Börklüoğlu’nun naaşları, öğle vakti Hunat Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.
İstanbul Beşiktaş’ta terör saldırısında şehit olanlar son yolculuklarına dualarla uğurlanırken terör bir kez daha lanetlendi.