Esad Kimyasal Silah mı kullandı?

Suriye’nin İdlib şehrinde yaşanan kimyasal saldırı sonucunda 20’si çocuk 72 kişi yaşamını kaybetti. Dünyadan katliama tepki yağarken Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, bölgeye yönelik bugün de 5 hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Öte yandan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “İdlib’te düzenlenen saldırının bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Dün itibarıyla İdlib’ten 30 kişi tedavi için Türkiye’ye getirildi” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Suriye’deki kimyasal saldırıda ölen 2 kişi ile 30 hastanın Türkiye’ye getirildiği belirterek, “Bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Bu bulguları dokümante ederek Dünya Sağlık Örgütüne de gönderiyoruz. İnsanlığın bu meseleye duyarsız kalmaması lazım.” dedi.
SURİYE İDDİALARI REDDEDİYOR

Suriye ise ‘kimyasal saldırı’ iddialarını reddediyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Suriye’nin kuzeybatısında bulunan muhaliflerin kontrolündeki İdlib’te “kimyasal gaz” kullanıldığı iddiası üzerine Fransa ve İngiltere’nin çağrısıyla bugün TSİ 17:00’da olağanüstü toplanacak.

Öte yandan Sağlık Bakanı Bakan Akdağ, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin, İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal saldırıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, dün itibarıyla 2 ölü, 30 hastanın Türkiye’ye getirildiğini bildirdi.

Saldırıda ölen 2 kişinin de Türkiye’ye getirildiğini belirten Akdağ, “Ayrıca dün itibarıyla müdahale ettiğimiz hasta sayısı yaklaşık 30 kişiydi. Tabi bunlar bize ulaşabilenler. Bize ulaşamayan çok büyük bir sayı var. Yüzlerce insan… Ölenler, ağır biçimde hasar görenler. Bir kimyasal saldırı olduğuna dair bizde bulgular mevcut. Bu bulguları dokümante ederek Dünya Sağlık Örgütü’ne de gönderiyoruz. İnsanlığın bu meseleye duyarsız kalmaması lazım.” diye konuştu.