Hunlar-Macarlar-Türkler ve Turan Kurultayları konferansı…..

Hunlar-Macarlar-Türkler ve Turan Kurultayları konferansı…..

Haber:Halim UTLU

Macar Turan Vakfı Başkanı Dr. Andras Zsolt Biro, 8 Nisan 2017 Cumartesi günü 14.00’te, “Hunlar-Macarlar-Türkler ve Turan Kurultayları” konulu bir konferans veriyor.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’ndan alınan bilgide,”Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı geleneksel Turan Kültür Merkezi
Süleymaniye Kürsüsü Konuşmalarımız vasıtasıyla, Türk Dünyası’nın meselelerini, kültürel değerlerimizi, Türklük bilimini gündeme taşımaya, sizlerle paylaşmaya ve tartışmaya, devam ediyoruz.”denildi.
Konferans, 8 Nisan’da
Alınan bilgiye göre; 8 Nisan 2017 Cumartesi günü 14.00’te, Macar Turan Vakfı Başkanı Dr. Andras Zsolt Biro’nun, “Hunlar-Macarlar-Türkler ve Turan Kurultayları” başlıklı bir konferans vereceği,etkinliğin herkese açık ve ücretsiz olduğu duyuruldu.
İstanbul Üniversitesi Seyyid Hasan Paşa Medresesi Konferans Salonu (İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Beyazıt cephesi yanı),
Kimyager Derviş Paşa Sok.16 numarada (Vezneciler – Fatih – İSTANBUL) verilecek konferans ile ilgili olarak,daha fazla bilgi almak isteyenlerin, 0212 5111006 nolu telefonu arayabileceği veya www.turan.org.tr linkini tıklayabileceği ifade edildi…
6 Nisan’da Dr.Biro’dan bir başka konferans
Bu arada İstanbul Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi Etik Kulübü de,”Hunlar-Macarlar-Türkler’in Doğa Bilimleri Açısından Tarih Araştırmaları” konulu bir başka konferans düzenledi. Dr. Andras Zsolt Biro tarafından verilecek konferans,İstanbul Üniversitesi Seyyid Hasan Paşa Medresesi Konferans Salonu’nda (İ.Ü.Edebiyat Fakültesi Beyazıt cephesi yanı),6 Nisan 2017 saat 14.30’da başlayacak.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Gençlik Kolları,”Hunlar-Macarlar-Türkler’in Doğa Bilimleri Açısından Tarih Araştırmaları” konferansına,isteyen herkesin katılabileceğini duyurdu…