Ülker’in 1 Nisan şakası reklamı AKP’ lileri kızdırdı,

Ülker firması, tartışma yaratan 1 Nisan şakası reklamıyla ilgili açıklama yaptı.

Ülker firmasının 1 Nisan reklamı tartışma yarattı.

Firmanın resmi Twitter hesabından paylaşılan reklamda, 1 Nisan şakalarına gönderme yapılarak, “1 Nisan yaklaşıyor tuhaf şeyler oluyor, hesaplaşma zamanı yaklaşıyor” mesajları yer aldı. Sosyal medyada söz konusu reklama tepkiler yükseldi.

Reklama tepki gösterenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önünde toplandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, vatandaşlarla burada biraraya geldi.

İstanbul’da Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

Firma, “Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz”açıklamasını yaptı.

Ülker Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ise Twitter hesabında yurtdışında olduğunu belirterek, “Kumpası kuranlar hak ettiklerini bulacaklar, milletin yanındayız” ifadelerini kullandı.
ÜLKER’DEN YAZILI AÇIKLAMA

Tartışmalar üzerine Ülker firması, bir de yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, reklam filminin özellikle kardeşler arası 1 Nisan şakalaşmalarını konu edindiği belirtilerek, firma hakkında karalama kampanyası yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bir şaka reklamı, başlatılan bir sosyal medya kampanyası ile farklı noktalara çekildi ve içinde asla olmayan ve olması dahi düşünülemeyecek anlamlar yüklenerek, markamıza yönelik olumsuz yargılar oluşturulmaya çalışıldı. Reklam film görüntüleri ve üzerindeki yazılarla oynanarak deformasyon oluşturuldu ve sanki bu deforme edilmiş görüntü ve sözler markamıza aitmiş gibi lanse edilmeye çalışıldı.”

Açıklamada ayrıca, şirket içinde konu ile ilgili kişiler hakkında soruşturma açılarak tamamının açığa alındığı ve ihmali veya kastı olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Aslında, Ülker’i hedef almış gibi görünmekle birlikte, haksız itham ve iftiralarla; devletine, milletine ve ülkesine bağlı saygıdeğer vatandaşlarımızı da tahrik etme ve hasmane tutum almaya zorlamayı amaçlamıştır. Maalesef bu tarifsiz çirkin yaklaşım memleketimize zarar vermektedir. Bu maksatlı kişilerin kumpas ve linç girişiminin yarattığı tahribatın sonuçları kanun önünde ayrıca takip edilecektir.”

Açıklamada “Bu vesile ile bu haksız algıdan incinmiş olan tüm vatandaşlarımızdan da ayrıca özür diliyoruz” ifadesi kullanıldı.