İngiltere’de DEHŞET GECESİ:19 ÖLÜ

İngiltere’nin Manchester kentinde, Manchester Arena’da gerçekleştirilen Ariana Grande konserinin bitiminde patlama oldu. İngiliz polisi, patlamada 19 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenlerin çoğunun 13-18 yaş aralığında olduğu iddia edildi. İngiltere Başbakanı May, ilk açıklamasında “Bu korkunç bir terör saldırısı” ifadesini kullandı. Konserin düzenlendiği Manchester Arena yönetimi de bir açıklama yayınladı ve konser bitiminde yaşanan patlamanın salonun dışındaki alanda olduğu belirtildi.
İngiltere’nin Manchester kentinde bir konser salonunda patlama yerel saat ile 22.35 (TSİ 00.35)’te meydana geldi. Kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD’li müzisyen Ariana Grande’nin konserinin bitiminde patlama yaşandı ve salondakiler tahliye edildi. Patlamada, şarkıcı Ariana Grande’nin yaralanmadığı duyruldu.
İNGİLİZ POLİSİ: 19 ÖLÜ, 59 YARALI

İngiliz polisi, patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin de yaralandığını açıkladı. Polis, aksi bilinene dek bu durumu terörist olayı olarak ele alıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Manchester polisi, Cathedral Bahçeleri’nde kontrollü bir patlama gerçekleştirdi. Polis, buradaki kontrollü patlamada şüpheli bir madde olmadığını ve terk edilmiş bir kıyafet olduğunu doğruladı.

İngiliz İç Güvenlik Bakanı Ben Wallace da olayı bir saldırı olarak nitelendirdi. Güvenlik uzmanları da olayın bir terör eylemi olabileceğini belirtirken intihar saldırısı olasılığı üzerinde durulduğunu ifade ediyorlar.

Manchester Polis Şefi de kısa bir basın açıklaması yaptı ve ellerindeki mevcut bilgiler ile olayı bir terör saldırısı olarak değerlendiklerini duyurdu.