Topbaş’ın Damadı olunca….

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Kavurmacı’nın, ‘telafi edilemeyen durumlar’ doğabileceği gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında Kavurmacı’nın da arasında bulunduğu 83 işadamı hakkında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İddianamenin hazırlanmasının ardından avukatları, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Kavurmacı’nın tahliyesini talep etti ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de tahliye kararı verdi.

Savcılığın tahliyeye itiraz ettiği belirtilirken, üst hakimliğin itirazı reddettiği kaydedildi.

Kavurmacı’nın, ‘epilektik atakları arttıran uyku apnesi, hipoglisemi ve hipovitaminöz hastalıklarının telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceği’ gerekçesiyle tahliye edildiği ortaya çıktı.

İtiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi’nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitlere yer verdi.

Söz konusu rapora göre ‘Kavurmacı’ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği’ yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de ‘2009’da santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları artırdığı’ yönünde tespitlerin olduğuna dikkat çekti.

Raporda şüphelinin bu rahatsızlıkları nedeniyle yalnız ve uzun saatler aç kalması ve uzun süre elektronik cihaz kullanmasının sakıncalı olduğunun belirtildiğini de kaydeden hakimlik, dilekçeyle sunulan belgelere göre şüpheli Kavurmacı’nın mevcut ciddi sağlık sorunlarının dikkate alındığını ve tutukluluk halinin devamının telafisi mümkün olmayan durumlara sebebiyet verebileceğini aktardı.

Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ev ve ofisinde yapılan aramalarda Gülen’e ait kitaplar ve Gülen imzalı bir plaket bulunmuştu.

Topbaş, damadı için “17/25 Aralık’tan sonra bu ihanet şebekesiyle yollarını ayırdığını beyan etti” demişti.