Bahçeli, AKP Sözcülerinİ bile SOLLADI !

Son zamanlarda verdiği İktidar yanlısı demeçleriyle dikkati çeken MHP lideri Devlet Bahçeli bugün de coştu.Ankara’da partililerle bayramlaşan Bahçeli, OHAL uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 347 gün geçtiğini, bugünden bakıldığında ise birinci yılına 20 gün kaldığını belirterek, bu sürecin Türkiye için çok ciddi kaos, karmaşa, kamplaşma ve bunalım süreci olarak dikkati çektiğini iddia etti.

Özellikle bu süreçte “PKK” denilen kanlı terör örgütünün Güneydoğu Anadolu’da hendek terörüyle katliamlar yaptığı gerçeğinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere emniyet güçlerinin Güneydoğu Anadolu’nun il ve ilçelerinde, mahallelerinde katliam yapan bu terör örgütünün kökünü kazıdığını, şimdi de temizleme aşamasına geldiğini söyledi.

Bahçeli, Türkiye’nin 16 Nisan itibarıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğini, şimdi de uygulama aşamasına geçildiğini belirtti.

Bundan sonra da bu yönetim sistemindeki değişikliğin, “toplum hayatına uygulanabilirliğinin” tartışılması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, özellikle TBMM’nin verimli ve etkin bir çalışmaya geçebilmesi için iç tüzük üzerinde bir uzlaşıyla partiler arasında diyalog sağlanarak gerçekleştirilmesi ve uyum yasalarına da öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, “Bütün bunlar yapılırken, PKK ve FETÖ ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmamalı, gevşetilmemelidir. Mutlak suretle bir yıla yaklaşan süreç içinde hala tespit, teşhis konularında çaba sarf ederken Türkiye’de çok şeyler olmaktadır” dedi.

Bahçeli, 15 Temmuz’un vahşice yapılmış bir darbe teşebbüsü olduğunu, bunun sonucunda 249 kişinin şehit, 2 bini aşkın kişinin ise gazi olduğunu söyledi. Bunun cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir darbe teşebbüsü olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Vahşidir, acımasızdır, Türk devleti ve milletini yok etmeyi hedeflemiş bir darbe teşebbüsüdür. Burada gecikme olmaz. Böyle bir darbe teşebbüsünün bütün yan tesirleri de başta olmak üzere, etkisini de ortadan kaldırabilmek için olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir.

Olağanüstü hal kapsamına dahil edilmiş unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü hali ‘demokrasiye, özgürlüğe karşıt’ gibi algılayarak, tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz’un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli, ne düşünüyorsa onu açıkça söylemelidir fakat olağanüstü hali bahane ederek, 15 Temmuz vahşiliğine örtülü olarak sahip çıkmamalıdır.”