Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu na; ” Bu sevdadan vazgeç”

“Adalet Yürüyüşü”nü sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Başbakan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’daki temaslarını tamamlamasının ardından Erzurum’a geçti.

Yıldırım, Kent Meydanı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Yüz binlerin 15 Temmuz’da meydanı doldurup, alçak FETÖ teröristlerine geçit vermediğini anımsatan Başbakan Yıldırım, “Erzurum tarih boyunca işgalcilere, vatan hainlerine göz açtırmadı. Erzurum’un basiretine her zaman inandık, her zaman güvendik. 1071’de Anadolu topraklarına kapı açan şehirlerimizden başlayarak Trablus, Yemen, Çanakkale, Balkanlar, İstiklal Mücadelesi’nde, terörle mücadelede, 15 Temmuz’da can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” diye konuştu.
Hatay’da canlı bomba eylemi yapmak isteyen 5 teröristin, dün Erzincan’da ise 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Yıldırım, bayramda bile örgütlerin boş durmadığını dile getirdi.

Yıldırım, “Ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, huzurumuzu, kardeşliğimizi, bozamazlar. Kim elini kana buluyor, kim masum insanlara saldırıyor, cana, mala kastediyorsa biz onların karşısındayız” dedi.

Yıldırım şöyle konuştu: “Binlerce yıllık kardeşliğimizi asla bozamayacaklar. 80 milyonun her daim bayram coşkusu ile kucaklaşmasını katiyen engelleyemeyecekler. Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi her zaman bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Eğer 780 bin kilometrekare vatan toprağına sımsıkı sahip çıkarsak kardeşliğimizden taviz vermezsek, hiç kimse bize bir şey yapamaz.”
Terör örgütlerinin, Türkiye’nin kazanımlarını yok etmek için içeride ve dışarıda işbirlikçilerinin olduğunu bildiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

“Gezi’de, 17-25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da bunu gördük. Denediler, başaramadılar. Terörü, FETÖ’yü bir maşa olarak kullandılar. Kullanmaya da devam ediyorlar. Emin olun ki bundan sonra da asla başaramayacaklar. Biz, büyük Türkiye yolunda kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Biz yürüyoruz. 15 yıldır yürüyoruz. Dün yola çıkanlar gibi değiliz. Biz yürüyoruz, milletle beraber yürüyoruz, millet için yürüyoruz, hizmet için yürüyoruz, Türkiye’nin aydınlık yarınları için yürüyoruz.

Ana muhalefet partisi de yürümeye başlamış. Bakın buradan söylüyorum. FETÖ’cülerin, bölücülerin ayakta alkışladığı bu yürüyüş, milli bir yürüyüş değildir. Bizim yürüyüşümüz millet içindir, gelecek içindir, istikrar içindir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETÖ’cülerle gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Onun için gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun.”