Bayram Turizmcilere yaradı …Sahiller doldu taştı

4 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle turizm merkezlerine akın eden yerli turistler turizmciye çifte bayram yaşattı. Antalya Havalimanı’ndan gelen rakamlar, son iki yıldır Rusya ile kriz ve terör olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan Antalyalı turizmcilerin moralini düzeltti.

Havalimanında bayramın da etkisiyle son iki yılın en yüksek uçak ve yolcu rakamına ulaşıldı. 667 uçağın iniş kalkış yaptığı cuma günü 116 bin 325 yolcuya, 837 uçağın iniş kalkış yaptığı cumartesi günü ise 142 bin 613 yolcuya hizmet verildi. Bayram öncesi harekteliliğin yaşandığı Atatürk Havalimanı’na 23 Haziran Cuma günü bin 405 uçak iniş kalkış yaparken transit yolcular hariç 141 bin 843 yolcuya hizmet verilmişti. Antalya ve ilçelerindeki oteller de yüzde 90’ların üzerinde doluluk oranına ulaştı.

38 DERECEDE DENİZ KEYFİ

Ege Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde sahillerde yoğunluk yaşandı. Hava sıcaklığının 38, deniz suyu sıcaklığının 25 derece olduğu Didim’de, yerli ve yabancı turistler Altınkum sahilini doldurdu. Bazı vatandaşlar ise tekne turlarıyla gezip, koylarda yüzmeyi tercih etti. Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz, bayram dolayısıyla ilçedeki otel ve pansiyonların dolu olduğunu belirtti. Kuşadası’nda da vatandaşlar Kadınlar, Kuştur ve Sevgi plajlarında denizin keyfini çıkardı.

PLAJLAR TIKLIM TIKLIM, BEACH’LER BOŞ

Yerli turistlerin bayram nedeniyle akın ettiği tatil cenneti Bodrum’da, tercihler halk plajları yönünde kullanıldı. Dünya ve ülke sosyetesinin gözde tatil merkezlerinden Göltürkbükü sahilindeki beach club’lar, neredeyse boş denilecek kadar az ilgi çekti. Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Camelbeach Halk Plajı, Gümbet, Bitez, Kumbahçe, Paşatarlası ve Turgutreis Günbatımı plajları ise tatilcilerle doldu taştı. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana ve diğer iller ile yurt dışından özellikle gurbetçilerin yoğun olduğu Almanya’dan gelen yerli turistler, halk plajlarını doldurdu, adım atacak yer kalmadı. Hava sıcaklığının açık havada 40, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı ilçede tatilciler bol bol denize girdi.

‘YERLİ TURİST CAN SİMİDİ’

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt “Bayramda doluluk oranlarımız yüzde 90’ları aştı. Birkaç günlük yoğunluk şimdi sahillere taşındı. Hava çok sıcak ve güzel. Turizm sezonunun başında yaşanan sıkıntıları yavaş yavaş atmaya çalışıyoruz. Yerli turist, özellikle orta gelirli turist yine Bodrum’u, Bodrumluları yalnız bırakmadı. İngiltere, Almanya, Hollanda pazarından azalan oranı İsrail, Türkmenistan, Azerbaycan’dan telafi etmeye çalışıyoruz. Yine de Türk turizminin can simidi yerli turistimiz. Bayram Bodrum esnafına da çok iyi geldi” dedi.