IŞİD, Bugün de İran’ ı kana buladı

Terör örgütü DEAŞ(IŞİD) İran’da bugün iki stratejik saldırı birden düzenledi. Tahran da Meclisteki saldırıda 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı. İkinci saldırı Ayetullah Humeyni türbesi önünde gerçekleşti. Burada da 4 silahlı saldırgan türbenin içine girmeye çalıştı; 1 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Türbedeki saldırganlardan birisinin üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattığını açıkladı. Kadın olduğu açıklanan bir saldırganın ise siyanür içip intihar ettiği belirtiliyor. İran parlamentosunda 4 kişiyi rehin alan saldırgan ise üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştirdi. İki saldırıyı da DEAŞ üstlendi .
İran meclisine yönelik silahlı saldırıda bir koruma görevlisinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Tasnim haber ajansı, doğrulanmayan kaynakların, parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını söylediğini aktardı.

İranlı milletvekili İlyas Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını, saldırganlardan birinin tutuklandığını açıkladı. Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve tabanca olduğunu söyledi. Reuters’ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor.

MECLİSTE KENDİSİNİ PATLATTI

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4’üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı.