AKP’ deki yorgunluk mu bezginlik mi ?

Her ne kadar seçimler 2019 da yapılacak denilse de siz yine her an bir erken seçime ya da zamanından önce bir seçime hazır olun.
Çünkü AKP Genel Başkanı Erdoğan son günlerde sürekli olarak AK Partide toplantılar yaparak metal yorgunluğu olanların kendi istekleriyle görevlerini bırakmalarını ve yapılacak kongrelerde ve seçimlerde de yeniden aday olmamalarını istiyor.
AKP de ciddi manada son zamanlarda gözle görülür bir gerileme ve buna bağlı olarak ta teşkilatlarda yorulma ve isteksizlik dikkatlerden kaçmıyor.
Kolay değil tabii 15 yıldır tek başına iktidar olan bir parti siyasi tarihimizde hiç rastlanılmayan bir durum.Recep Tayyip Erdoğan’ ın kişisel başarı ve gayretleriyle bugüne gelen AKP son seçimlerde bayağı bir gerilemenin ve düşüşün içine girdi. Önce Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma şansını kaybetti.İmdadına MHP Genel Başkanı Bahçeli yetişti ve yeniden tek başına Kasım seçimlerinde iktidar oldu.
Nisan ‘da yapılan Referandumda ise Bahçeli’ nin bütün desteğine ve Devletin bütün imkanlarını AKP için kullanmasına rağmen YSK kararı ile EVET i kıl payı alabildiler.Bu durumu çok iyi gören Erdoğan bütün gücüyle şimdiden ister zamanında yani 2019 da ,isterse erken yapılabilecek olan seçimler için AKP teşkilatını diri ve canlı tutmaya çalışıyor.Açık söyleyelim işleri bir hayli zor.Çünkü AKP teşkilatında bizim gördüğümüz kadarıyla sadece metal yorgunluğu değil aksine büyük bir moralsizlik,bezginlik ve çöküş hakim.Bunu Erdoğan ve AKP kurmayları kısa sürede nasıl çözümler onu bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey var ki bu defa AKP nin sandıkta işi ciddi olarak çok zor.