Tataristan -Türkiye Kahramankazan İş Forumu….

Enerji, sanayi, ticaret, tarım,sağlık, eğitim ve turizm gibi sektörlerde işbirlikleri artıyor….

Tataristan -Türkiye Kahramankazan İş Forumu….

Haber:Halim UTLU
Beraberindeki sanayici, iş adamları, milletvekilleri ve bilim insanları ile birlikte Kahramankazan’ın kardeş şehri ve Tataristan’ın en büyük ikinci kenti olan Naberjnıye Çelni’ye (Yar Çallı),Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk,programlı bir gezi düzenledi.
Heyette Başkan Ertürk’ün yanı sıra, milletvekilleri Nevzat Ceylan ve Haluk İpek, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan,Kahramankazan’da faaliyet gösteren sanayici ve iş adamları da yer aldı.Türk Heyeti, Naberjnıye Çelni Belediye Başkanı Nail Magdeev ve kent protokolü tarafından karşılandı.Ziyaret kapsamında, “Tataristan -Türkiye Kahramankazan İş Forumu”u da yapılarak, karşılıklı yatırım ve ihracat anlaşmalarına imza atıldı.
İş Forumu düzenlendi
Türk ve Tataristanlı sanayici, iş adamları ve bilim insanlarını buluşturan Tataristan -Türkiye Kahramankazan İş Forumu’na katılan heyetteki sanayici ve iş adamları da, Tataristanlı şirket ve firmalarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı. Kahramankazan Belediyesi’nden bugün alınan bilgiye göre; forum kapsamında Türk ve Tataristanlı sanayici ve iş adamları, çeşitli alanlarda karşılıklı yatırım ve ihracat anlaşmalarına imza attı.
Tataristan’ın, ekonomik gelişmişliği en üst düzeyde
İş Forumunda konuşan ve Yar Çallı ile kardeş şehir olmalarının ardından, kültürel ve sosyal alanda birçok paylaşımda bulunduklarını ve bunlara ticareti de katmak istediklerini, Tataristan’ın, Rusya Federasyonu içindeki ülkeler arasında ekonomik gelişmişliği en üst düzeyde olan cumhuriyetlerden biri olduğuna dikkat
çeken Başkan Ertürk, “Kardeş ülke Tataristan ile ticaretimizi artırmak ve sanayicilerimizin cazip koşullardan yararlanmasını istiyoruz.
Kültürel, sosyal ve ekonomik işbirliği artarak devam edecek
Başbakan Yıldırım’ın, yakın zamanda Tataristan’ın Kazan kentine yaptığı ziyaretin ardından kültürel, sosyal ve ekonomik alanlardaki işbirliklerinin artarak devam etmesi kararının alınması ile birlikte, ilişkilerimiz ciddi seviyede kuvvetlenmiştir.
Tataristan’ın ekonomik ilişkilerimizin gelişmesi için ortaya koyduğu çabayı ve Türk yatırımcılara gösterdiği teşvikleri yakından görüyoruz. Ziyaretimizle enerji, sanayi, ticaret,tarım, sağlık, eğitim ve turizm gibi sektörlerde işbirliklerinin artmasını hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 hedeflerimiz arasında olan 500 milyar dolarlık dış ticaret kapasitesine ulaşmak kolaylaşacaktır.
Şehirlerin kardeşliği,Türkiye–Tataristan ilişkilerini güçlendirecek
Kahramankazan ve Yar Çallı şehirlerinin kardeşliği Türkiye–Tataristan ve Türkiye–Rusya ilişkilerimizi güçlendirme ve pekiştirme konusunda çok ciddi katkılar sağlayacaktır.”dedi.
Resmi temasların tamamlanması sonrası, kültürel ve sosyal anlamda ziyaretlere de zaman ayıran Türk heyeti, tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra, şehirdeki fabrika, üretim tesisleri ve bilim merkezlerini gezerek,
yetkililerle görüştü ve bilgi alışverişinde bulundu…