”Kılıçdaroğlu’nu uyardık ama ders almamış”

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Alman dergisine verdiği röportajı eleştirdi: ”Türkiye’de can güvenliği, mal güvenliği yok turistler gelmesin.’ Bu ne demek? Bu memleketin bir evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikayet edersin?” Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na partisinin bir milletvekilinin darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle de çağrıda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Sincan’da düzenlenen “Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Töreni”nde konuştu.
Bu arada yazın rehavetine kendini kaptıranların, milletle yan yana olmak yerine milleti üzmek, incitmek için var güçleriyle çalıştığını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evvelsi gün bir haber çıktı, bir Alman dergisinde. Ana muhalefet partisinin başkanı ne diyor Bu dergiye beyanat vermiş. Diyor ki… Kılıçdaroğlu, iyi dinle iyi. İlk önce Pensilvanya’nın kontrolüne girerek 15 Temmuz’a ‘Kontrollü darbe’ dedin. Seni uyardık, yetmedi millet 16 Nisan’da sana gereken cevabı verdi. Değil mi Bundan da uslanmamış, ders almamış. Alman gazetesine ne diyor biliyor musunuz ‘Türkiye’de can güvenliği, mal güvenliği yok, turistler gelmesin.’ Bu ne demek? Bu memleketin bir evladıysan nasıl sen ülkeni dünyaya şikayet edersin? Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye’ye gelen misafir sayısı yüzde 14 arttı, 15 milyona yaklaştı. Kılıçdaroğlu ‘Gelmesin’ dese de geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu belli ki Türkiye’de turizmin gelişmesinden, refahın artmasından, insanların aş, iş sahibi olmasından hiç mutlu değil. Bırakın bir parti başkanını, herhangi bir vatandaş kendi memleketi için böyle laflar eder mi ‘Türkiye’de adalet yok’ diyerek yollara düşen, milletten ilgi görmeyen, sırtını terör örgütlerine dayamış siyasetçilerle kol kola yürüyen Kılıçdaroğlu, şimdi yabancı ülkelerden, yabancı dergilerden medet umuyor. Yazık, yazık. Adalete terör sempatizanlarıyla yol yürüyerek ulaşamazsın ey Kılıçdaroğlu.”