Şimdi de Ankara’ nın SU yu tartışılıyor

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için vermiş olduğu yazılı soru önergesinde; Ankara’nın çeşmelerinden akan suya güven her geçen gün azalmaktadır. Ankara’nın bir çok ilçesinden bize ulaşan yurttaşlarımız özellikle son 2 aydır bölgelerinde zehirli ishal vakalarının arttığını dile getirmektedirler dedi.
Ankara’nın şebeke suyu ile ilgili Başbakan’ın yanıtlaması için vermiş olduğu yazılı soru önergesine Twitter üzerinden cevap veren Melih Gökçek’te Hakverdi’yi ağır sözlerle eleştirdi.
Hakverdi önergesinde ”Ankara’nın bir çok ilçesinden bize ulaşan yurttaşlarımız özellikle son 2 aydır bölgelerinde zehirli ishal vakalarının arttığını dile getirmektedirler. Ankara’nın çeşmelerinden akan suya güven her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle birçok insan şişelenmiş su tüketmeyi tercih etse dahi başta mutfakları olmak üzere hayatın her alanında şebeke suyu kullanmaya mecburen devam etmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ bu güvensizliği gidermek yerine 2008 yılında Kızılırmak’tan getirdiği suyu da barajlara vererek adeta Ankaralılara artık çeşmelerden uzak durun demektedir. ” demişti.