Melih GÖKÇEK…..

Melih Gökçek’in Ankara Belediye Başkanlığı görevinden istifasının istendiği haberi Ankara’ya bomba gibi düştü. Gökçek Türk Siyaset sahnesinin en renkli ve ilginç simalarından birisidir. Onunla ilgili haber elbetteki gündemdeki yerini her zaman alır. Ama bu defa haberler Gökçek açısından hiç de iyi görünmüyor.
Üstelik Gökçek sosyal medyayı da çok iyi kullanan, belediye başkanlığı kadar siyasetle de yakın ilişki içindedir. Ne yapar eder mutlaka kendi ismini sürekli gündemde tutmayı becerir. 23 Yıldır sürdürdüğü Belediye Başkanlığı döneminde seveni kadar sevmeyeni hatta çok sayıda kıskananı bile vardır.

Geçenlerde İstifaya zorlanan ve sonunda istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile asla karıştırılmamalıdır. Topbaş “Adam yerine konulmaması”na kızarak ayrılırken Gökçek tam tersi belkide vuruşarak ayrılmayı, ya da çok kızarsa ve gemileri yakarsa, AKP’den istifa edip Belediye Başkanlığını bağımsız olarak sürdürmeyi tercih edebilir. Hatta iddialar doğru ise oğlu Osman Gökçek üzerinden pazarlık yapıp, kim bilir istediğini alıp ta, elveda bile diyebilir.

Maalesef toplum olarak unutkan bir hafızaya sahibiz.

Şimdi bir de işin bu noktaya gelmesine yol açan olayları kısaca hatırlayalım.

Kadir Topbaş aslında İstanbul’da sakin, görevini yapan ve mümkün olduğunca ön plana çıkmayan etliye sütlüye pek karışmayan bir isimdi.
Taa ki damadı FETÖ’den tutuklanıncaya kadar.
Topbaş için karar bu noktada Sarayda verildi ve halk deyimiyle defteri dürüldü sonunda ise istifa etmek zorunda bırakıldı.

Melih Gökçek ise tıpkı bir afacan çocuk gibi zaten yaptığı yaramazlıklarla hep Sarayın göz takibinde idi. Ankara’ya yaptığı hizmetlerden çok, üstüne vazife bile olmayan konularda, başkalarıyla girdiği polemiklerle hep gündemde oldu. Üstelik zaman zaman kullandığı sivri dili de çoğu zaman başını bile ağrıttı.
Sürekli gündemde olma hırsı ve telaşı, bazen sivri laflar etmesi çoğu kişi gibi Sarayı da rahatsız ediyordu. Hele hele FETÖ ile geçmişte çok sıkı fıkı olması Arınç’ın tabiriyle “Ankara’yı parsel parsel” FETÖ’cülere dağıtması hiç bir zaman unutulmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, referandumda başta İstanbul ve Ankara gibi çok önem verdiği illerden Hayır oyu çıkması da, elbetteki METAL YORGUNLUĞUNUN işaret fişeği oldu.

Şimdiye kadar girdiği bir çok mücadeleden başarıyla çıkmaya alışmış olan Gökçek, bakalım bu badireyi de atlatabilecek mi?

Ne dersiniz bu sefer işi çok mu zor görünüyor?

Ama karşınızdaki ismin de Melih Gökçek olduğunu unutmamak lazım.

Ender YOLDAR