Yorgunluk !

”Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor,Milletimizle irtibatımızın zayıfladığı gün, bizim Allah göstermesin bittiğimiz gün olacaktır. ”
Bu sözler Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde hemen her konuşmada söylediği sözler.
Toplumda hemen herkesin ortak kanısı zaten bu şekilde. AKP Teşkilatında ve AKP ye oy verenler arasında ciddi bir şekilde durgunluk ve suskunluk göze çarpıyor.O eski ateşli ,heyecanlı ve de coşkulu AKP liler pek ortalıkta gözükmüyorlar.Sanki bir yere saklanmış gibiler.Bu rehaveti tabiiki yılların kurt politikacısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ da bizlerden daha iyi görüp tesbit etmiş olacak ki kendi tabiriyle ”METAL YORGUNLUK”u bir an önce ortadan kaldırmak için sürekli teşkilatına ve yöneticilere mesaj veriyor.
Bu mesajlar teşkilat içerinde heyecan ve coşku yaratmak yerine aksine bir kırgınlık ve küskünlük yaratmış olacak ki şimdide bunun bir tasfiye harekatı değil , bir nöbet değişimi olacağını da vurgulamak zorunda kalıyor.
Gerçekten de 16 yıla yakın zamandır tek başına iktidar olan ve şimdiye kadar hiç bir ciddi engelle karşılaşmayan AKP de işler eskisi gibi iyi gitmiyor.Hele hele Erdoğan’ın Ak Partiden ,Aksaraya çıkmasından sonra AKP de ciddi bir gerileme görülüyor.
Haziran seçimlerinde ciddi oranda oy kaybetmesi, 16 Nisan da yapılan referandumda YSK nın kararıyla kazanmış olsalar da istedikleri sonucun alınmaması Cumhurbaşkanını hem kendi geleceği hem de AKP nin geleceğini düşünmek zorunda bırakıyor.
İşte bu gelecek endişesi Erdoğan’ ın AKP yi yeniden canlandırması gerçeğini ortaya koyuyor.
Ama görünen o ki artık bundan sonra bu yorgunluk kolay kolay ortadan kalkacağa benzemiyor.Çünkü AKP ve Erdoğan artık insanlarda eski coşku ,heyecan ve güveni vermiyor. Ender YOLDAR