”ÜLKEDE ORTAK AKIL BİTTİ”

Partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan Kongresi’ne katılan Saadet Lideri Karamollaoğlu, burada ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Kongrede partililere seslenen Karamollaoğlu, “Bu dönem Milli Görüş’ün şahlanma dönemidir” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akdeniz programlarının son durağı İstiklal mücadelemizin kahraman şehri, Kahramanmaraş oldu. Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın 6’ncı Olağan Kongresi’ne katılmak için kente gelen Karamollaoğlu, büyük bir coşku ve heyecan ile karşılandı. Düzenlenen kongrenin hayırlara vesile olmasını kaydederek konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, bu dönemi Milli Görüş’ün şahlanma dönemi olarak niteledi.

ÜLKEDE ORTAK AKIL BİTTİ
Hükümetin kendilerinin siyasi hayata kazandırdığı istişareye ortak akıl dediğini ve siyasete böyle başladıklarını belirterek konuşmasına devam eden Karamollaoğlu, “Bizim yıllardır uyguladığımız istişare kültürünün adını ortak akıl olarak değiştirdiler. Dediler ki ‘biz her şeyi düşünerek yapacağız’. Şimdi durum ne peki? Ortaklık bitti akıl gitti. Ortada tek bir akıl var herkes onun aklına uyuyor.” dedi. Dış politikada yapılan hataların sürekli tekrarlanmasının artık mantıklı bir izahı olmadığını vurgulayan Karamollaoğlu, “Afrin bugün başımıza bela ise bunda sizin politikalarınızın da etkisi var. ‘Amerika, İsrail bizim stratejik müttefikimiz’ diyorlardı. Şimdi ‘böyle müttefiklik olur mu?’ diyorlar. Biz dedik, onlar dost gözüken düşmanlardır. Bizi karıştırmak, birbirimize kırdırmak istiyorlar. Ama dinlemediler. Hatta doğru söylediğimizi gördükleri halde bile yanlışa devam ettiler” diye konuştu.

BU DÜZEN DEĞİŞECEK
Kahramanmaraş’lı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ta kongrede yaptığı konuşmada gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. İçinde yaşadığımız düzenin değişeceğini kaydeden Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: “İslam birliği mutlaka kurulacaktır. Bu düzen değişecektir. Eğer bu zalim ve adaletsiz düzen değişmiş yerine adil bir düzen kurulmuş olsa idi bugün yaşanan acılar ve zulümler olmaz idi. Dünya kan ve gözyaşı içinde değil, barış ve huzur içinde yaşamış olurdu. Böyle bir dünyanın kurulması için ise çalışan tek siyasi hareket Milli Görüş’tür.” Bayrak değişimi de yaşanan kongrede Saadet Partisi Kahramanmaraş Eski İl Başkanı Mustafa Tüten, görevi devralan Saadet Partisi Kahramanmaraş yeni İl Başkanı Erkan Pınarbaşı düzenledikleri kongrenin hayırlara vesile olmasını dile getirdi.

Kaynak:Millî Gazete