“Kazanacağımız seçimi neden boykot edelim”

Meclis’ten gece yarısı geçirilen seçim ittifakı düzenlemesine karşı partisinden yükselen ‘boykot’ sesini yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kazanacağımız seçimi neden boykot edelim” dedi.

AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı ve siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda dün sabaha kadar süren görüşmeler sonucu kabul edilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla Meclis’te kabul edilen ‘ittifak yasası’na ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuş, tasarının yasalaşmasıyla adil ve güvenli seçim ortamının yok edildiğini savunarak boykot ve/veya çekilme çağrısında bulunmuştu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan CHP lideri, partisinden yükselen boykot sesiyle ilgili “Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz seçimleri kazanacağız. Bu yasa kaybettiklerini gösteriyor. Kaybediyoruz nasıl kazanabiliriz onun arayışı içindeler. Biz de halkımıza güveniyoruz ve kazanacağız. Hedefimiz bundan sonra 2019 seçimidir.”

CHP lideri, “Kim izinsiz TV’ye çıkarsa partiden kovarım” şeklindeki konuşmasının tepki çekmesiyle ilgili de konuştu ve “Nasıl yorumlandı bilmiyorum ama ben inandığım doğruları söyledim” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, seçim ittifakına karşı olmadıklarını, yüzde 10 barajına karşı olduklarını ve siyasi partilerin ittifak yapabileceğini söyledi: “Bu konuda herhangi bir şekilde ittifak olmasın, ittifakları yasaklayalım diye bir düşüncemiz yok zaten.”