SGK ‘da 34 milyar zarar !

SGK PRİM ALACAĞINI DAHİ HESAPLAYAMAZ DURUMDA!!

Bu yıl 34 milyar açık vermesi beklenen ve son günlerde açık artırma ile gayrimenkullerini satışa çıkarttığı haberleri ile gündemden düşmeyen SGK’nın prim alacaklarının ne kadar olduğunu bilmediği ortaya çıktı.

Hakverdi; “SGK’yı AKP batırdı!”ali_haydar_hakverdi_yemin_toreninde_ne_yapti_ali_haydar_hakverdi_kimdir_evli_mi_vikipedi_h56234

Geçtiğimiz günlerde Bilgi edinme yöntemi ile kurumun “Çiftçi ve esnaftan” ne kadar pirim alacağını soran CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’ye kurum tarafından “bu bilgi özel bir çalışma gerektirdiğinden tarafınıza verilememektedir.” Yanıtı geldi.

Bu yanıt üzerine açıklama yapan Hakverdi; “Emeklilik yaşının düşürülmesine, vatandaştan yapılan kesintilerin artırılmasına, primlerin artırılıp emekli maaşlarının düşürülmesine rağmen bataktan kurtulamayan SGK yönetilemez durumdadır. Ne kadar prim alacağını dahi bilmeyen bu kurumun açıkladığı borç rakamlarının da sağlıklı olmadığı ortadadır. Tarafıma “verilemeyen” yanıt kurumun geldiği içler acısı hali ortaya çıkarmıştır. AKP iktidarı döneminde kurumların tamamen içi boşaltılmış ve izlenilen politikalar sadece kurumları değil Ülkeyi batma noktasına getirmiştir. Ülke en tepeden en alt kademeye kadar liyakatsız insanlar tarafından yönetilmekte ve bunun ceremesini bu ülkenin insanları çekmektedir.” Dedi.