AKP DE 149 İSİM ÇİZİLDİ

YÜKSEK Seçim Kurulu’na (YSK) milletvekili aday listelerinin verilmesiyle birlikte, partilerin ekonomi kadroları netleşti. AK Parti’nin verdiği listede, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yer almadı.
AKP DE 149 İSİM YOK
Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulan 27. Dönem Milletvekilliği Aday Listesi’nde, partinin mevcut milletvekillerinden 149 isime yer verilmedi. Haluk İpek, Ahmet Gündoğdu, Ahmet İyimaya, Ali Babacan, Aydın Ünal, Cemil Çiçek, Reşat Petek, Mehmet Müezzinoğlu, Salim Uslu ile Şamil Tayyar listede yer almayanlar arasında bulunuyor. Partinin İstanbul milletvekillerinden Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Burhan Kuzu, Durmuş Ali Sarıkaya, Ekrem Erdem, Fatma Benli, Harun Karaca, İsmail Kahraman, Mehmet Metiner ve Metin Külünk de liste dışı kaldı.
Üç dönemdir milletvekilliği yapan Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar adaylık listesinde yer almadı. Metiner yaptığı açıklamada üzgün ve kırgın olmadığını söylerken, Tayyar da ‘Durmak yok yola devam’ mesajını paylaştı.