Onlar artık eski MEBUS …..

TBMM de görev yapan ve aralarında çok sayıda tanınmış isimlerinde yer aldığı 550 milletvekilinin yarısından çoğu 24 Haziran seçimlerinde listelere dahi giremediler.
Erken seçim kararının alınmasında oy kullanan bu vekillerin çoğu kendi göbeklerini de kendileri kesmiş oldular.
AKP DE DE DURUM AYNI
AK Parti’nin milletvekili listeleri, çok sayıda bakanın listeye alınması açısından sürprizler içerdi. Yeni sistemde bakanların dışardan atanacak olması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “milletvekili istifa ettirip bakan yapmayacağı” şeklindeki değerlendirmeleri nedeniyle 22 bakanın yeni dönemde görev almayacağı yorumları yapıldı.

GÖREVE DEVAM YORUMU

Erdoğan, sadece ekonomi yönetimini liste dışı bıraktı. Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekci, Naci Ağbal, Faruk Özlü ve Ömer Çelik’in liste dışı kalması, “göreve devam” olarak yorumlandı. Bu bakanların muhtemel kabinede aynı görevlerini üstleneceği iddia edildi. AK Parti listelerinde BBP kökenli 18 ismin yer aldığı belirtildi. BBP Başkanı Mustafa Destici de Ankara’dan aday oldu.

İktidar Partisi’nin 600 isimden oluşan listesinde 316 mevcut milletvekilinden 167’si yer aldı. AK Parti her dönem yüzde 45-50 oranında yenilenmesini korumuş oldu.