Partilerde LİSTE sancısı

CHP’de milletvekili aday listeleri önemli ölçüde netleşirken, son geçen seçimlerde ön seçimle gelen çok sayıda milletvekilinin liste dışı kalması dikkat çekti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimlerin çoğu da listede yer almadı.

CHP’de milletvekili aday listeleri MYK’nın onayından geçek Parti Meclisi’ne sunuldu.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi. Liste dışı kalan bazı isimler şöyle: Mevcut milletvekillerinden özellikle önseçimden gelenlerin önemli bir kısmı tekrar aday gösterilmedi. Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Tur Yıldız Biçer, Ali Şeker, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Gülay Yedekci, Gaye Usluer, Cemal Okan Yüksel, Mustafa Balbay, Musa Çam, Haluk Pekşen.

– 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu Ankara Milletveekili Gülsün Bilgehan liste dışı kaldı. Ankara’da liste dışı kalan diğer bir isim de Sivas katliamı davasının avukatı Şenal Saruhan oldu.

İnce’ye yakın isimler yok

– CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekibinden Emre Köprülü, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan aday yapıldı. İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan tekrar aday gösterilmedi.

– Kılıçdaroğlu tekrar İzmir’den aday oldu.

– Selin Sayek Böke İzmir’den, Öztürk Yılmaz ise Ardahan’dan aday yapıldı.

– DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve ile Ergenekon davası mağduru Mehmet Ali Çelebi de İzmir’den aday gösterildi.

– Utku Çakırözer yeniden Eskişehir adayı oldu.

– Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu CHP’den yeniden aday.

– Seçime katılabilmeleri için İYİ Parti’ye geçtikten sonra geri dönen milletvekillerinin tamamı listelerde yer buldu.

Abdüllatif Şener Konya’dan

– AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener Konya’dan aday gösteriliyor.

Saadetliler için kontenjan

– CHP ile ittifakta yer alan Saadet Partisi adayları için İstanbul ve Konya gibi bazı illerde adaylıklar boş bırakıldı. Saadet Partisi, isimleri bildirdikten sonra o sıralar doldurulacak. CHP 81 ildeki 600 adayını Yüksek Seçim Kurulu’na bugün (Pazartesi) verecek. Milletvekili kesin aday listeleri ise 30 Mayıs’ta ilan edilecek.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu İstanbul’dan aday

81 ildeki aday listelerinin bugün mesai bitimine kadar YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor.