İnce ,Demirtaş’ı Hapishanede ziyaret etti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etti.

Ziyaret, İnce’nin İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting öncesi, Demirtaş’ın tutulduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bugün öğle saatlerinde gerçekleşti.

Jandarma teyakkuzda

Öte yandan İnce’nin ziyareti öncesi cezaevine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta jandarma ekipleri tarafından kontrol noktası oluşturuldu.

Jandarma ekipleri karayolunu trafiğe kapatarak geçişlere izin vermedi. Sadece görüş listesinde adı bulunan avukatlara izin verildi.

DEMİRTAŞ:İNSANİ BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ziyaretini ‘insani bir dayanışma örneği’ olarak tanımlarken “Dışarısı da yarı açık bir cezaevinden çok farklı değil” dedi.

İnce, bugün Kasım 2016’dan bu yana tutuklu olan Demirtaş’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yayınlayan HDP’li siyasetçi, İnce’ye teşekkür ederken, Türkiye’de uzun zamandır her alanda yaşanan adaletsizlerin seçim sürecinde de devam ettiğini vurguladı.

Demirtaş, kendisi ve diğer tutuklu siyasetçilerin cezaevinde rehin tutulduklarını belirterek “Ama maalesef ki, dışarısı da yarı açık bir cezaevinden çok farklı değil” yorumunu yaptı.