DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YAHYA AKSOY
Değişimler ve dönüşümler, Toplumun beklentilerine, umutlarına ve ufuklarına yeniliklerle ileriye doğru katkılarda bulunur. Çağdaş gelişmişliği de ifade eder ve demokrasiye katkılar sağlar.Toplumun huzur ve refahı için yeni kııvılcımlar yaratarak örgütlenmeyi canlandırır.
3 Haziran 2018 günü İstanbul’da tarihi Fenerbahçe Spor Kulübü genel kurulunda yapılan oylama sonucunda , 20 yıllık kulüp başkanının değişmesini sağlayan büyük çoğunluk, ülkemiz ve ulusumuzun bütün alanlarda değişim ve dönüşüm yaratması yolunda özel ve önemli bir örnek teşkil etmiştir.
Genç kadroların toplumsal dinamizme katılması yeni ivmeler ve gelişmeler yaratacaktır. Gençliğin dinamizmi ile toplumun dinamikleri birleşince başarı yaratılacak, bu alanda Ali Koç örneği sürekli konuşulacak ve örnek gösterilecektir. Güzel örnekler başarıları teşvik edecek.
Geleceğe olan güvenimizi artıran ufkumuza yeni aydınlıklar getiren örnek gelişmelerden dersler çıkarmalıyız. Kartacalı komutan Hannibal’ın Roma seferinde Gebze yakınlarında yarı yolda kalan ordu komutanlarının,”bütün yollar bitti-gidemiyeceğiz…!” demeleri üzerine söylediği : ” Ya bir bulacağız,ya bir yol yapacağız…” ünlü sözü unutulmamalıdır.
Köklü bir geleneğe sahip Fenerbahçe Kulübü’nün yeni başkanı Ali Koç’u ve genel kurul delegelerini kutluyorum. Bu seçimin ülkemiz için örnek olmasını temenni ediyorum.
Spor alanında yapılan bu atılım örnek alınacak ve diğer resmi-özel kurum ve kuruluşlarda değişim ve dönüşüm olması yolunda yeni umutlara ışık yakacaktır. Yakmalıdır.
Spor, sanat,kültür,tuurizm, ekonomi, sanayi, ticaret,siyaset ve benzeri alanlarda yıllardır kalıplaşmış, durağanlaşmış, yorgunlaşmış , bayatlaşmış,heyecanını yitirmiş, atılım yapamayan tüm kişi ve örgütlerin değişime ve dönüşüme uğraması veya uğratılması sonucunda, ülkemizde bütün dinamik, çağdaş ve atılımcı güçlerin önü açılacaktır.
Bu değişim ve dönüşümlerderden kazançlı çıkacak olan halkımız ile birlikte kurum ve kuruluşlar olacaktır. Çağdaş ve atılımmcı girişimler yeni bir toplum yaratacak ve en büyük güç olan insan ve toplum gücü yeni bir enerji ile dinamikler yaratacaktıır.
Sivil toplum örgütleri, bünyelerindeki bağnazlığı, bencilliği, tahakkümü, durağınlığı ve olumsuzluğu yok ederek, daha dinamik hale gelmeli ve başarı performansı göstermeliler.
Vakıflar, dernekler, fedarasyonlar, spor kulüpleri,odalar,birlikler, sivil toplum kuruluşları, siyasi ve sosyal resmi-özel kurum ve kuruluşlar ivmelerini artırarak değişim ve dönüşüm yolunda sosyal gerçekleri görerek gayretlerini artırmalılar ve Ali Koç’un aldığı sonucu örnek almalılar. Toplumsal sorunlar, toplumsal dinamikleri harekete geçirmekle çözülür.
Demokratik ve çağdaş değişim ve dönüşüm yolunda bu güzel örneğe imza atarak, toplumun ufkunu, umudunu ve heyecanını yükseltenleri tarih yazacaktır.
Kurumların , kuruluşların, tüm sivil toplum örgütlerinin bünyelerinde değişim ve dönüşüm yaratmaları, kadrolarını genç kuşaklara bırakmaları ile birlikte ülkemizin gelişmesi hız kazanacak, toplum her alanda huzurlu, mutlu ve verimli sonuçlara ulaşacaktır.
YAHYA AKSOY