”Türkiye ‘de Yargı ve Basın,ipotek altında”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; Türkiye ‘de Yargı baskı altında,ipotek altında,rehin alınmıştır.Ama yinede yargıdan umudumuzu kesmiş değiliz ,çünkü yargıda hala şerefli ve namuslu cesur yargıçlar var ,dedi.
Kılıçdaroğlu’nun grup konuşması şöyle:
Gazeteler büyük baskı altında. Gazeteciler hapiste. Gazeteciler kendilerine otosansür uygulamakta. “Ya saraya yalakalık yapacaksın ya da sana yaşam hakkı tanımayacağım” diyen bir anlayışla karşı karşıyalar. Gazeteler zorla sattırıldı. Şu anda medyanın tamamı, birkaç gazete dışında sarayın egemenliği altında. Havuz medyasının en temel özelliklerinden biri sürekli yalan haber yazmasıdır. Havuz medyasına verilen bütün desteklere rağmen gazeteleri satılmıyor. Güvenilmiyor çünkü. Basın özgürlüğünde dünyada 180 ülke arasında 157’nci sıradayız.

Gazetecilik sıradan bir meslek değildir. Nerede haber varsa gazeteci oradadır. O nedenle gazetecilik bir kamu görevidir. Bugün gazeteciliğin kamu görevi yok. Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak hala hapiste. 140’tan fazla gazeteci hapiste ve biz demokrasiyi savunacağız. Havuz medyasının kendi televizyon kanalları var. Açık çağrı yaptım kendilerine. Bizi de çıkarın. Biz sarayın yaptığı gibi “şunu” çağır demiyoruz. Hangi gazeteci muhalifse onu çağır katılmayan şerefsizdir.